Две в едно: Първият кросоувър и пикап в един автомобил стана реалност СНИМКИ

  • 26.01.2024 12:50 /
  • 4618 /
  • 0
Две в едно: Първият кросоувър и пикап в един автомобил стана реалност СНИМКИ

Китайският автомобилен производител Changan се готви да пусне революционния електромобил Qiyuan E07, който съчетава характеристиките на кросоувър и пикап.

Моделът получи официално одобрение за китайския пазар, а изображения на новия всъдеход бяха публикувани от Министерството на индустрията и информационните технологии на Китай (MIIT).

Qiyuan е новата марка електрически автомобили на Changan, която стартира през септември 2023 г. Концептуалният автомобил CD701, представен на интелигентната електрическа платформа Changan SDA, стана предвестник на серийния Qiyuan E07.

Тази кола има уникален дизайн: може да се трансформира от кросоувър в пикап, като просто се свали горната задна част на каросерията. Освен това Changan твърди, че Qiyuan E07 е първият автомобил в света, оборудван с вградена в автомобила сателитна комуникационна технология, която осигурява глобално покритие, винаги включена интернет връзка и непрекъсната комуникация.

Външният вид на Qiyuan E07 е до голяма степен подобен на концептуалния автомобил CD701. Предната част на автомобила е със затворена решетка и С-образни LED фарове. Задните светлини имат заоблен дизайн, който придава на автомобила футуристичен вид.

Размерите на каросерията са 5045 мм дължина, 1996 мм широчина и 1640 мм височина, а междуосието е 3120 мм. Стандартно Qiyuan E07 има пет места и е оборудван с 20-инчови или 21-инчови джанти.

Автомобилът ще се предлага във версии с един и два двигателя. Максималната мощност на един двигател е 252 кВт  (342 к.с.), а максималната скорост е 201 км/ч.

При версията със задвижване на четирите колела максималната мощност на двигателя е 188 кВт (255 к.с.) и 252 кВт (342 к.с.), а максималната скорост е 210 км/ч. Засега спецификациите на батерията не са разкрити.

LG показа своя автомобил, интериорът ще ви зашемети ВИДЕО

За да се осигури безопасност и автономно шофиране, Qiyuan E07 ще бъде оборудван с лидари и камери, които ще се използват в помощ на водача.

Вижте как ще изглежда новият очакван Volkswagen Golf СНИМКИ

Продажбите в Китай ще започнат през първата половина на 2024 г. Все още не е известно дали Qiyuan E07 ще се появи на други пазари, въпреки че компанията обсъжда тази възможност. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ