Двама мъже влязоха в склад и ахнаха от автосъкровищата вътре СНИМКИ

  • 14.01.2020 8:13 /
  • 15688 /
  • 0
Двама мъже влязоха в склад и ахнаха от автосъкровищата вътре СНИМКИ

Наскоро Хийт Родни и Дерек Фрешър са се натъкнали в гараж в град Уилиск в американския щат Айова на "съкровище", състоящо се предимно от американски довоенни леки и товарни автомобили: част от несъществуваща музейна колекция, която събирала прах в течение на много години. 

В тайника имало много марки, които не са широко разпространени, и дори са напълно неизвестни на колекционерите, по-млади от определена възраст. 

По ирония на съдбата, именно това е градът, в който Хийт и Дерек намерили невероятно BMW 328 lightweight racer, което те в момента възстановяват. 

Колите били подготвени за дълъг престой 

Колекцията автомобили била събрана в гаража от местен жител, който, вероятно, е искал да ги използва като музейни експонати, отчитайки общия вид на транспортните средства. 

Самият музей преживял тежки времена, когато основателят му починал. За щастие, автомобилите били подготвени за продължително съхранение, резервоарите и радиаторите са били изпразнени, а карбураторните линии изключени.

Експонатите в колекцията 

Колекцията включва: "Максуел" двувратка с твърд таванот 1924 годаина;

Cole V8 двувратен Cloverleaf роудстър от 1917 година;

Hupmobile Straight 6 купе от 1930 година;

Максуел двуцилиндров от 1910 года;

Dodge Brothers двувратен рподустър от 1923 година.

Allen четиривратка touring 1915 година;

Buick с четири врати от 1926 година;

REO Speedwagon truck 1920 година;

Ford Touring с четири врати кабриолет от 1926 година;

Ford Touring от 1914 година;

Ford Touring с две врати от 1917 година;

Ford Model T купе от 1926 година;

Ford от 1929 година;

Купе Pontiac streamliner от 1948 година.

Автомобилите ще получат нов живот 

Откритието е потвърдило, че автомобилите са били в добро състояние въпреки, че са били престояли на едно място между 30 и 50 години. 

Основателят на музея явно е имал желанието да съхрани транспортните средства, които, както той е чувствал, са важни за общата история на американското автомобилостроене. 

Днес новите собственици на колекцията са на мнение, че тя за тях може да е добра възможност да отворят свой собствен музей, защото всичките налични автомобили са в състояние да повозят всеки, който търси невероятни впечатления от пътуването в довоенна кола. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ