Доста различен: Показаха интериора на новата руска електрическа кола СНИМКИ

  • 28.12.2023 9:50 /
  • 10270 /
  • 2
Доста различен: Показаха интериора на новата руска електрическа кола СНИМКИ

Руският електрически хечбек "Атом", серийното производство на който е планирано за 2025 година, ще получи няколко версии. Разработчикът показа интериора на една от тях, предназначена за използване в такси.

В скорошна публикация екипът за разработка на електрическия автомобил „Атом“ публикува първото изображение на салона на новата кола във версия Taxi, съобщават световните издания.

Визуално той се различава от стандартния автомобил по липсата на предна пътническа седалка и огромен вертикално ориентиран екран на медийната система за предния пътник.

Според инженерите пътникът в таксито ще има повече място за краката, а гледката към града ще е почти панорамна. На собствения си екран пътникът ще може не само да получава стандартна информация за пътуването (маршрут, цена, информация за водача и превозвача, начин на плащане), но и да се възползва от нови интересни функции, например услугите на личен градски гид. Гласовият асистент ще отведе пътника на обиколка и ще ви разкаже за гледките, мигащи зад прозореца.

Концепцията веднага е предизвикала ожесточени полемики в мрежата. Някои коментират, че липсата на предна седалка веднага ще изключи семействата с деца от клиентите на такситата.

Ето каква е визията на първият автомобил на Xiaomi, станаха ясни и характеристиките СНИМКИ

Други твърдят, че за всеки съвременен човек е по-лесно да използва собствения си смартфон, за да получи изчерпателна информация, отколкото да се занимава с непозната джаджа, инсталирана в такси.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бате...
    28.12.2023 11:21
    Ква е тая игрушка, върви ли изобщо или е само за показ ? Гледали с много Стар Трек и никак не са се консултирали с дизайнери а да не говорим за ергономия и функционалност... пръчка за снимки
  • КочЪТ
    28.12.2023 19:13
    Я па ша си купим БМВ, оти съм роден на село у оборя, оти много обичам да цоцам тлъсти цицори на селски пачаври и оти да имам место да карам кравата на ветеринар и картофа на борсата!