Dodge пусна най-бързия и мощен "масъл кар" в историята ВИДЕО

  • 23.03.2023 10:50 /
  • 2736 /
  • 2
Dodge пусна най-бързия и мощен "масъл кар" в историята ВИДЕО

Култовият американски Dodge Challenger ще бъде спрян от производство преди края на тази година и скоро ще бъде заменен от електрически автомобил.

На раздяла в спортното подразделение разработиха SRT -  най-бързата и екстремна негова версия - Demon 170. Подробностите за колата бяха разкрити на официалния сайт на концерна Stellantis.

Характеристики на Dodge Challenger Demon 170

Новият Dodge Challenger SRT Demon 170 е получил още по-мощна версия на 6,2-литровия компресорен V8 двигател. Всъщност инженерите на Stellantis са изградили двигателя наново - инжекторите, клапаните, компресорът и запалителните свещи са заменени, а цилиндровият блок е подсилен.

На обикновен бензин "осмицата" достига мощност от 913 к.с. и 1097 Nm, а на биоетанол нараства до 1039 к. с. и 1280 Nm. В допълнение, 8-степенната автоматична скоростна кутия и задният мост са подсилени и е добавено охлаждане на силовия агрегат от климатика.

Има и специален екстремен режим за драг състезания с помощна функция при стартиране Launch control - активира се отделно. В този случай ускорението до 100 км/ч отнема само 1,66 секунди - това е резултат на нивото на автомобилите от Формула 1 и рекорд сред серийните автомобили.

Дори електрическите спортни автомобили Tesla Model S Plaid и Rimac Nevera са по-бавни. Драг състезателната четвърт миля отнема 8,91 секунди, а скоростта на финала е 243,2 км/ч. Максималната скорост на Dodge Challenger Demon 170 2023 е 346 км/ч.

Новият Dodge Challenger SRT Demon 170 разполага с адаптивни амортисьори Bilstein и специални широки драг гуми Mickey Thompson ET Street R с размери 245/55 R18 отпред и 315/50 R17 отзад.

Дизайн и оборудване на Dodge Challenger SRT Demon 170

Трябва да се отбележи, че на външен вид супермощната заредена модификация не се различава много от стандартния Dodge Challenger 2023 - има само удължени крила, въздухоуловител на капака и спойлер на капака на багажника.

Като опция се предлагат джанти от въглеродни влакна. На корпуса и в салона са се появили специални лога под формата на демон.

Volkswagen представи новата си най-достъпна кола, ето каква ще е цената и оборудването ВИДЕО

Част от шумоизолацията, задните места и предната пътническа седалка са премахнати от салона, за да се намали теглото. Въпреки това, срещу доплащане, всичко това може да се върне, както и да се добави облицовка от алкантар, електрическо задвижване, вентилация и отопление на седалките, отопление на волана, люк и мощна акустика Harman Kardon с 18 високоговорителя.

Мултимедийният дисплей предоставя различна техническа информация за температурата на двигателя, налягането на компресора, времето за ускорение, графиките на мощността и въртящия момент.

Представиха най-евтиния Harley-Davidson, ето какво оборудване има СНИМКИ

Зареденият модел ще бъде пуснат в ограничена серия от 3300 автомобила. Цената на Dodge Challenger Demon 170 в САЩ започва от $96 666, което е по-евтино от повечето екзотични суперколи. Поръчки за свръхмощния американски "масъл кар" ще започнат да се приемат от 27 март. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Баджанака (на Хана Крум)
    23.03.2023 19:11
    Масъл?! Или маясъл!
  • Трошка
    24.03.2023 2:44
    Хубав е Доджът, но тук ще бъде убиец на портфейла на тези, които не са се облажили от бандитската приватизация и "лошите" кредити на банките от 90те. Годишен данък над 2000 лв., застраховка само ГО над 350 лв., каско и поддръжка да не говорим.