Dodge Challenger ускори до 326 км/ч ВИДЕО

  • 23.07.2020 8:18 /
  • 3780 /
  • 0
Dodge Challenger ускори до 326 км/ч ВИДЕО

Характеристиките на автомобилите постоянно се подобряват. Това засяга параметри като мощност на двигателя, ускорението, мощността на акумулатора, дължината на пробега и максималната скорост. 

На скоро на изпитателния полигон Джони Бомер бе проведен скоростен тест на един от най-мощните съвременни автомобили в света. 

Как протече експериментът 

За изпитанията бе збран полигонът Джони Бомер, намиращ се на остров Мерит в щата Флорида. Това е едно от малкото места на земята, където автомобилите може да се движат без никакви законодателни пречки и ограничения, както и риск да се попадне в катастрофа. 

Това е своеобразна писта за кацане и излитане, която е дълга малко повече от 5 километра. 

В случая трасето е било използвано за оценка на максималната скорост на автомобила Challenger SRT Hellcat Redeye.

Миналата година бе направен скоростен тест, при който колата ускори до 243 километра в час. Видео от него обаче се появи в мрежата едва наскоро. 

Автомобилът е снабден с 6.2-литров двигател V8 с турбина, мощността е 797 л. с (пиковата 808 конски сили), а въртящият момент е 959 Нм.

При такава мощност обаче може да се достигне и по-голяма скорост – 325 км/ч.

Засега не е ясно, дали автомобилът е успял да ускори до тази скорост. Впрочем, в семейството на Challenger вече има и по-мощна кола - става дума за новия SRT Super Stock, който бе представен на автомобилните фенове преди дни Мощността му е  807 конски сили. 

КОМЕНТИРАЙ