Дизеловият Mercedes-Benz удиви всички с резултатите си за екологичност

  • 16.07.2019 11:00 /
  • 9514 /
  • 0
Дизеловият Mercedes-Benz удиви всички с резултатите си за екологичност

Наскоро стартираната програма Green NCAP публикува новия рейтинг на екологичност на автомобилите. В изпитанията са участвали електромобилът Nissan Leaf, Audi A4 Avant g-tron на метан, бензинов Opel Corsa, а също и дизеловите Renault Scenic и Mercedes-Benz C200 d 4Matic. Резултатите на последната кол са се оказали невероятни.

Програмата  Green NCAP бе стартирана през есента на тази година под егидата на асоциацията Euro NCAP, занимаваща се с краш тестове на новите модели. Задачата на специалистите се състои в това, според резултатите от серия изпитания да оценят по 10-балната система чистотата на изгорелите газове и тяхната енергийна ефективност. Крайната оценка се поставя по системата на петте звезди.  

Най-висока оценка за екологичност очаквано получава електрическият Nissan Leaf. 10 бала за чистота на изгорелите газове получава и Mercedes-Benz C200 d 4Matic с дизеловия двигател. Експертите отбелязват, че такъв резултат е постигнат за сметка на ефективната система за пречистване.  

За енергийната си ефективност Leaf и C200 получават 8,5 и 5,3 бала, а сумарната оценка е съответно пет и три звезди. Audi A4 Avant g-tron печели 8,7 и 4,7 бала (три звезди), Renault Scenic – 8,6 и 5,9 бала (три звезди), а Opel Corsa от предишното поколение – 9,0 и 6,0 бала (четири звезди).

КОМЕНТИРАЙ