Дизайнер показа как би могла да изглежда Лада Нива трето поколение СНИМКИ

  • 26.07.2021 9:05 /
  • 6940 /
  • 2
Дизайнер показа как би могла да изглежда Лада Нива трето поколение СНИМКИ

Както е известно, АВТОВАЗ разработва на платформата на Renault CMF-B Lada Niva от трето поколение. Моделът ще е кросоувър с повишена проходимост, който ще запази основните предимства на легендарния автомобил - внушителен просфет (240 мм), пълноценна система 4х4 и ниски предавки.

Очаква се, че колата ще е с два варианта на каросерията с пет врати - стандартна и дълга. Отвън новата Нива ще получи характерната ъглова външност в стил ретро с правоъгълна решетка на радиатора, тоест стилистика на концепта Lada 4x4 Vision с Х-образни щамповки няма да има. 

Кросоувърът трябва да види бял свят през 2024 година. 

Независими промишлени дизайнери продължават да се упражняват върху темата Нива-3. 

Например, казахстанския дизайнер Тохтор Абдрахманов, който работи в шанхайското студио на италианската компания Icona Design, представи своята версия на Lada Niva от следващото поколение. 

Авторът е реализирал проекта в свободното си време по собствена инициатива и е публикувал работата си във вид на детайлизиран 3Д-модел в творческия портал Behance.

Алтернативната Нива-3 е изпълнена във вариант с три врати и футуристични форми, но и с препратки към класическия ВАЗ-2121.

Новата Нива се отличава с фарове на две нива, къса колесна база, кръгли арки над колелата, големи джанти, скрити дръжки на вратите, малки огледала за задно виждане. 

Въпреки, че проектът за дизайна е на много високо професионално ниво той, за съжаление, ще си остане само компютърен модел. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Да бе да
    26.07.2021 20:28
    Толиати Умря но се появи друг спасител който ще ги хване за гушата ,но защо товарищ Путин не ги изпрати тези ''инджинери'' във чужбина по начина на Пьотър Перви да се НАУЧАТ как се правят автомобили а не да гледат към ковачницата Донбас.......????
  • FireBG
    27.07.2021 13:00
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/