Директно от бъдещето: Системата за добавена реалност на S-класата е уникална ВИДЕО

  • 06.08.2020 8:36 /
  • 1007 /
  • 0
Директно от бъдещето: Системата за добавена реалност на S-класата е уникална ВИДЕО

Mercedes-Benz разкри поредните подробности за новата S-класа. Технологиите за добавена реалност, които ще получи автомобилът, изглеждат сякаш са дошли директно от бъдещето. 

На предното стъкло на автомобила се появяват стрелки, които подсказват на шофьора накъде да се движи. Те се местят, приближават се и се отдалечават, наклоняват се, сякаш са в полет, и винаги се намират на точното място - системата следи позицията на очите на шофьора и поставя изображенията от допълнителната реалност върху видимите от човека обекти.

Също се рисуват линиите на ръба на края на пътя и се показва безопасното разстояние до колите, които се осветяват за по-добра видимост. 

Също така новата S—класа ще получи пет екрана, а мултимедийната система ще бъде снабдена с енциклопедия, способна по гласова команда да предостави всякаква необходима информация. 

Освен това, в колата ще се появят и първите фронтални въздушни възглавници за пътниците на задната седалка.  

Новото поколение S-класа трябва да бъде представено през септември 2020 г. А до тогава компанията ще продължи да представя любопитни подробности за неговите технологии. 

КОМЕНТИРАЙ