Dacia ще смаже конкуренцията с този нов бюджетен модел, има го и на газ

  • 18.04.2023 8:46 /
  • 121104 /
  • 5
Dacia ще смаже конкуренцията с този нов бюджетен модел, има го и на газ

Компанията Dacia, която е собственост на френския автомобилен гигант Renault, разработва нов бюджетен автомобил, който трябва да стане лидер в своя сегмент. Испанското издание на Motor показа на рендър какъв ще бъде този нов продукт, пише Факти бг.

През последните години Dacia измина дълъг път в производството на автомобили. Тази компания започна да произвежда няколко нови интересни модела.

Появи се първият електрически автомобил в моделната линия на румънския автомобилен производител - Dacia Spring.

В момента Dacia Spring е един от най-евтините електрически автомобили в Европа и води по продажби в своя сегмент. Автомобилите Dacia, както и преди, принадлежат към бюджетната категория и се характеризират с отлично съотношение цена/качество.

Сега, Dacia иска да затвърди успеха си. За целта румънците планират да пуснат кросоувъра Dacia Duster от новото трето поколение, както и новия кросоувър Bigster. Тези новости, за които вече сме ви разказвами, вероятно ще се появят през 2024 г.

Освен тях обаче компанията разработва и един изцяло нов автомобил. Това ще бъде шестият модел на компанията Dacia. Очаква се тази кола да стане много популярна в Европа и у нас.

Какво се знае за тази новост?

Това ще бъде компактен автомобил с пет врати, създаден според новия дизайнерски стил на Dacia.

В моделната линия на румънската компания той ще заеме място между Dacia Sandero и Jogger.

Тоест дължината му ще бъде от 4 до 4.5 метра. Испанското издание Motor вярва, че това ще бъде компактен хечбек с пет врати.

Този автомобил ще получи голям набор от оборудване и модерни технологии, включително активна безопасност и системи за подпомагане на водача. Но в същото време ще принадлежи към бюджетните модели.

Линията от двигатели ще включва бензинови двигатели, като ще бъде наблегнато на такива, адаптирани за работа с пропан-бутан.

На купувачите ще бъдат предложени и хибридни версии. Като цяло новият бестселър на Dacia ще отговаря на новия екологичен стандарт Евро-7, който ще бъде въведен в Европа през 2026 г.

Dacia планира да представи официално новата си бюджетна кола в средата на 2025 г.

Тя ще е в сегмента на Golf и ще бъде пусната в продажба в началото на 2026 г. Все още не се знае как ще се казва. Но знаем, че ще струва по-малко от 20 000 евро.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ники
    18.04.2023 21:46
    Дачия няма такъв боклук ,жалко за закупилите я мазохисти новия Дъстар дизел гори масло като за световно справка сот161
  • Joro
    19.04.2023 7:20
    Имам електрическата на 5000 км се получи луфт в скоростната кутия от Рено гледат и се сарбят по врата. Никога повече
  • Христо Велев
    20.04.2023 11:06
    Каква е цената на Ел автомобила Дачия Спринт и внася ли се в България?
  • дадада
    20.04.2023 13:33
    В Испания доста вървят дачиите. Данни за 2020г:"Spain best-selling cars ranking in 2020 was led by the Dacia Sandero which overtook last year’s leader, the Seat Leon." Добре, че си взехме едно дакелче на газ, докато бяха по-евтинички.
  • Майстор
    21.04.2023 14:28
    Румънците са народ а ние сме крадци и подлоги