Dacia Sandero впечатли с по-добра управляемост от VW Golf и Audi A3 ВИДЕО

  • 25.04.2021 10:20 /
  • 8424 /
  • 0
Dacia Sandero впечатли с по-добра управляемост от VW Golf и Audi A3 ВИДЕО

Бюджетните Renault, които се продават в Европейския съюз под марката Dacia, са известни със своето „всеядно“ окачване, което ви позволява удобно да се движите по пътища със съмнително качество.

Третото поколение на Sandero Stepway обаче удиви испанското издание km77 с отлична управляемост: автомобилът успя да премине „лосовия тест“, по време на който се симулира опита на водач да избегне сблъсък с внезапно препятствие, което се появява на пътя. Дачията се справя по-добре отколкото редица известни с качествата си на пътя коли.

Още от първия опит Dacia Sandero Stepway успява да изпълни упражнението със скорост от 73 км / ч. Автомобилът от предишното поколение при скорост от 72 км / ч излиза от траекторията.

При 78 и 80 км / ч новата кола също се справя добре, макар и да излиза леко от необходимата траектория.

Впрочем, 73 км / ч се явява отличен показател, особено след като говорим за бюджетен модел и дори с увеличен просвет. По-рано Audi A3 и Volkswagen Golf не успяха да демонстрират такива резултати: те преминаха "лосовия тест" само при 72 и 69 км / ч, съответно.

Вижте СНИМКИ и подробности за най-евтината Dacia

По-рано през април Sandero Stepway се провали на краш теста на Euro NCAP, спечелвайки само две от пет звезди.

Renault представи Dacia Logan / Sandero от трето поколение през септември 2020 година. В сравнение с предшествениците си, моделите са нараснали по размер и са получили по-изразителен екстериор и интериор. Машините са базирани на платформата CMF-B.

В Румъния новият Logan / Sandero се произвежда от края на 2020 година. Автомобилите са оборудвани с гама от турбо двигатели от най-новия екологичен клас Euro-6D - обем 1.0 литра, с мощност от 65, 90 или 100 к.с. по избор на купувача. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ