Dacia с нов бюджетен семеен автомобил

  • 22.10.2023 7:00 /
  • 13068 /
  • 1
Dacia с нов бюджетен семеен автомобил

Публикувани са първите изображения на новото комби Dacia. Бюджетният модел от C-клас на румънското подразделение на Renault Group ще се появи през 2026 г. и ще бъде изграден на базата на разширената платформа на новия Duster. Това съобщава сайтът L'argus, пише Факти бг.

Новата Dacia е с работното име C-Neo и с вътрешнозаводски индекс K1320. Тя трябва да замени спряното от производство комби Renault Megane и да се превърне в по-достъпна алтернатива на Opel Astra и Peugeot 308. Базовата цена ще бъде около 20 000 евро.

Комбито ще бъде по-големият брат на Dacia Jogger с по-просторен салон и по-голям багажник, а дължината му ще бъде около 4.6 м. Най-близкият му роднина ще бъде флагманският кросоувър Dacia Bigster.

Дизайнът на Dacia C-Neo ще бъде поддържан в новия корпоративен стил. Съдейки по рендерите, външният вид ще бъде доминиран от ръбове, а фаровете ще бъдат свързани с диодна лента. Има информация и за версията седан, но все още не е потвърдена.

Всички версии на модела ще бъдат хибридни. Базовото комби ще бъде оборудвано с 1.2-литров бензинов турбо двигател с 48-волтова "мека" инсталация и със системна мощност 140 к.с. Очаква се и версия с фабрична газова уредба на пропан.бутан.

По-скъпите модификации ще получат пълна хибридна инсталация с 1.8-литров четирицилиндров двигател и електрически мотор. Системната мощност на този силов тракт ще бъде 160 к.с. Възможно е тази опция да се предлага и със задвижване на всички колела.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • junteeniot
    28.09.2023 17:48
    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами----- https://urlis.net/biocom