Dacia показа официално кросоувър, който е по-голям от Duster СНИМКИ

  • 15.01.2021 10:20 /
  • 22748 /
  • 4
Dacia показа официално кросоувър, който е по-голям от Duster СНИМКИ

Renault Group възнамерява да преразгледа напълно състава си от модели през следващите пет години. И това се отнася за абсолютно всички марки, които са част от концерна. Програмата е наречена "Renaulution" (Ренолюция) и вече е започнала да се прилага.

Основните нейни направления са относно с намаляване на обема на производството и увеличаване на печалбите.

Стратегическия план е свързан и с бюджетната марка Dacia. По-специално, до 2025 г. румънската компания трябва да пусне на пазара три напълно нови модела. Първият от тях ще бъде кросоувър, което е съвсем очаквано, тъй като именно представителите на този сегмент в момента са с голямо търсене.

Моделът, наречен Dacia Bigster, беше показан на първи изображения и изглежда много футуристично, с нарязани линии и ъглови форми.

Новият кросоувър от С-класа ще бъде изграден на модулната платформа CMF-B, на която сега се произвеждат моделите Logan и Sandero. По предварителни данни дължината на бъдещия нов кросоувър ще бъде 4600 милиметра, което е с 280 милиметра повече от сегашния Duster. В допълнение представителите на Dacia са заявили, че Bigster ще получи салон със седем места.

В представения тийзър новият кросоувър е оборудван с тясна светодиодна предна оптика, оригинални v-образни задни светлини, както и защитни пластмасова защита за бронята и арките на колелата.

Вижте СНИМКИ и подробности за най-евтината Dacia

Очаква се гамата от агрегати на новия SUV да включва бензинови турбо двигатели от 1,0 и 1,3 литра, както и 1,5 литров дизелов двигател. Освен това новият модел ще се предлага с хибридна силова установка E-Tech.

Обявиха цените на новите Dacia Logan и Sandero СНИМКИ

Премиерата на кросоувъра Bigster ще се състои не по-рано от 2025 година.

Производителят е запазил мълчание за другите два нови модела Dacia, като е заявил само, че автомобилите ще бъдат представени през две години един от друг. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Впечатлен съм
    15.01.2021 11:24
    двигатели 1.0 и 1.3 ?!
  • Коментар
    15.01.2021 11:42
    Изглежда добре, ама с тези минидвигатели ли ще се задвижва този голям джип, смешно е...
  • Mhm
    15.01.2021 11:51
    "хибридна силова установка", НЕДОпревод от руски?
  • GROZEN BOKLUK
    15.01.2021 20:29
    и с тази рециклирана евтина пластмаса пълна със стъкла и други боклучета вътре - УЖАС