Цялостна промяна на най-евтиния елекромобил в Европа ВИДЕО

  • 22.02.2024 9:50 /
  • 3070 /
  • 0
Цялостна промяна на най-евтиния елекромобил в Европа ВИДЕО

Във Франция беше представена новата Dacia Spring 2024. Бюджетният компактен електрически кросоувър е претърпял цялостна модернизация и скоро ще бъде пуснат в продажба на цена около 20 000 евро, съобщава Renault Group.

Дизайнът на Dacia Spring 2024 е направен в новия корпоративен стил на марката. Електрическият кросоувър е с изцяло нови предни и задни части: сменени са фарове и светлини, брони, радиаторна решетка и вратата на багажника.

Могат да бъдат отбелязани широките арки на колелата с пластмасови облицовки и увеличен просвет. Електромобилът има и модифицирани калници. Кросоувърът се движи на 16-цолови колела. А нюансите на Brick Red и Safari Beige са добавени към цветовата палитра за каросеията.

Размерите на  Dacia Spring 2024 са следните: дължина - 3701 мм, широчина - 1767 мм, височина - 1519 мм, междуосие - 2423 мм, тегло - 984 кг.

Как ще се променят бензиностанциите след преминаването към електромобили ВИДЕО

Салонът на новата Dacia е претърпял значителни промени и е проектиран в стила на новия Duster. Електрическият автомобил получава нов волан и преден панел, както и миниатюрен джойстик за избор на режими на движение.

Освен това се появява виртуален приборен панел и 10,1-инчов сензорен екран. Има и слот за безжично зареждане на смартфон, както и базов пакет от системи за подпомагане на водача и асистенти за безопасност ADAS. Обемът на багажника на Dacia Spring достига 308-1004 литра, като отпред има и малко 35-литрово отделение.

Но електрическите системи не са претърпели никакви промени. Електромобилът Dacia Spring се предлага с двигатели с мощност 45 и 65 к.с. Ускорението до 100 км/ч отнема съответно 20 и 13,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 125 км/ч.

С 26,8 kWh батерия пробегът след зареждане на колата е 220 км. Бързото зареждане до 80% отнема 45 минути. Една от особеностите на модела е възможността за двупосочно зареждане. Това означава, че можете да използвате и малка батерия за захранване на електрически устройства.

Ето какво направи критик на Tesla, за да предизвика бойкот срещу колите на компанията ВИДЕО

Сглобяването на новия Spring ще се извършва в завода на компанията в Китай. Доставките му за Европа ще започнат през октомври тази година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ