Чуйте рева на най-новата състезателна кола на Maserati ВИДЕО

  • 05.07.2023 7:39 /
  • 1468 /
  • 1
Чуйте рева на най-новата състезателна кола на Maserati  ВИДЕО

Maserati позволи на феновете на марката да послушат звука на двигателя на новия спортен автомобил на компанията GT2.

Състезателният уикенд маратон 24 Hours of Spa стана мястото на премиерата на най-новото състезателно купе на Maserati – италианската марка, за шампионата Fanatec GT2 European Series, в който участват предимно шофьори джентълмени, подготви спортния автомобил MC20.

Новата двувратка получи кратко, но изчерпателно име Maserati GT2, но запази до голяма степен връзката си със серийния спортен автомобил. Включително двигателя, който вече и вие можете да чуете.

От техническа гледна точка той остана почти стандартен, както се изисква от разпоредбите.

Още в пътната версия двигателят има система за смазване със сух картер, две запалителни свещи на цилиндър, странично монтирани турбокомпресори и технология за турбулентно струйно запалване, заимствана от света на Формула 1.

Пиковата мощност на агрегата е 630 конски сили при 7500 об/мин, максималният въртящ момент от 730 Нм е наличен в диапазона от 3000 до 5000 об/мин.

За състезателната версия на GT2 двигателят бе оборудван само с нова всмукателна система, чийто отличителен белег е въздухозаборника на покрива, спортна изпускателна система с намалено съпротивление и в допълнение бе увеличено налягането на форсиране на двигателя.

Всичко това не се отрази на пиковата мощност на агрегата, който е приведен в съответствие с техническите изисквания на серията, но промени характера на двигателя и, естествено, неговия звук.

Състезателният дебют на Maserati GT2 е насрочен за края на сезон 2023, а пълното представяне на новата кола по време на състезания ще започне едва през следващата година, а след това феновете ще имат възможност да оценят и скоростта на автомобила.

Затова пък, вече можете да чуете гласа на спортния Nettuno – видеото със саунда стана част от премиерната кампания на новата спортна кола.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ж хдгх,хй
    05.07.2023 22:47
    Брутален звук