Чудовищен драг: Koenigsegg в надпревара с Tesla и хипербайк Suzuki ВИДЕО

  • 20.06.2023 9:01 /
  • 6735 /
  • 0
Чудовищен драг: Koenigsegg в надпревара с Tesla и хипербайк Suzuki ВИДЕО

Блогъри организираха състезание на Koenigsegg Agera RS срещу Tesla Model S Plaid и Suzuki Hayabusa. Авторите на YouTube канала Carwow не са чужди на състезанията по права линия с най-екзотичните превозни средства.

Но този път блогърите надминаха себе си, като успяха да вкарат в битка хипербайка Suzuki Hayabusa, електрическата кола Tesla Model S Plaid и мегаколата Koenigsegg Agera RS, която стана най-скъпият участник в историята на драг състезанията на Carwow.

Най-баналният участник в състезанието беше електрическият автомобил Tesla Model S Plaid. Моделът с тегло 2190 килограма има три електрически мотора, които произвеждат 1020 конски сили и 1420 Нм въртящ момент, които се предават на асфалта чрез задвижване на четирите колела.

Мотоциклетът Suzuki Hayabusa дори в базовата версия е един от най-мощните на пазара, но хипербайкът, който участва в състезанията, е оборудван с турбокомпресор.

В резултат на това си имаме работа с 1.3-литров 4-цилиндров двигател, който развива 385 конски сили и 280 Nm въртящ момент, които се падат на 257 килограма тегло.

Що се отнася до Koenigsegg Agera RST, хиперавтомобилът със задно задвижване има 5,0-литров V8 двигател с турбокомпресор, който в специфична версия е оборудван с опционален пакет от 1 MW - мегаавтомобилът има мощност от 1360 конски сили (1 мегават) и 1753 Nm въртящ момент.

Шведското чудовище тежи 1395 килограма. С такава компания дори няма значение кой ще спечели състезанието - струва си да се насладите на спектакъла на трима участници, които са най-необичайни по стандартите на драг състезанията.

КОМЕНТИРАЙ