Citroen показа много свеж електромобил с пробег 400 километра ВИДЕО

  • 03.10.2022 8:54 /
  • 12369 /
  • 1
Citroen показа много свеж електромобил с пробег 400 километра ВИДЕО

Citroen разкри първата информация, снимки и видео на изцяло нова концептуална разработка, наречена oli (all-e), с помощта на която се опитват да предизвикат стандартите и каноните с идеята, че достатъчното е повече от приемливо решение в автомобилната мобилност, пише ауто прес нет..

oli се явява интересно продължение по темата AMI на френската марка, като е разработено с идеята за модулен екстериор и интериор, лесна поддръжка и замяна на повредени външни панели, заимозаменяемост и хитроумни решения, като пълна интеграция на мобилен телефон, заменящ бордовата система.

Сериозен акцент при oli са и отговорността спрямо околната среда, употребата на рециклирани и рециклируеми материали, достъпността и издръжливостта. Подобно на AMI, предната и задната броня, вратите и предпазните елементи по купето са взаимозаменяеми, а самият материал от който са направени е изключително лек.



По отношение на задвижването, от Citroen са си поставили за цел разработка на електромобил с тегло от до 1000 килограма, което е основен фактор за високата ефективност. При oli, от френската марка коментират показател от 400 километра свободен пробег с разход на енергия от едва 10 kWh на 100 километра и ограничение на максималната скорост на 110 км/ч. Презареждането на батерията на концептуалната разработка може да бъде осъществено от 20 до 80% за около 23 минути.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    03.10.2022 12:05
    Как ще правиш такава грозотия ?