Четири коли, които съсипаха реномето за качество на германския автопром

  • 08.12.2021 9:17 /
  • 89190 /
  • 3
Четири коли, които съсипаха реномето за качество на германския автопром

Повечето сънародници са свикнали да възприемат немските автомобили, ако не като стандарт за качество, то поне като нещо, на което абсолютно може и трябва да се разчита. И трябва да се признае, че в много случаи това е така, но има и коли, които не са толкова надеждни, макар да са немски. Показваме ви пет от тях, пише Факти бг.

1. Volkswagen Touran

В случая говорим за автомобили от 2015г. В България този семеен автомобил не спечели голяма популярност, но по едно време именно този модел би всички рекорди по продажби в европейските страни. Бързо стана ясно обаче, че колата има огромен брой проблеми с електрониката, скоростната кутия и дори с боята.

2. Audi Q5

Можете спокойно да запишете автомобили, произведени през 2008-2011 г., в черния списък. Експертите редовно класифицират "петицата" като автомобил, които заслужават вниманието на потребителите на вторичния пазар. Важно е да запомните, че през горепосочения период на производство, колата има сериозни проблеми с окачването, електрониката и трансмисиите.

3. Mercedes A-Klasse 

Премиум качеството все още не е гаранция за надеждност, а моделите от А-класа от 2018 г. успяха да го докажат в пълна степен. Почти една трета от всички анкетирани собственици на този прекрасен автомобил се оплакват от проблеми с електричеството и електрониката, вътрешната облицовка и лошо работещ климатик.

4. Opel Astra 

Друг популярен модел, който боледува през последните години. А именно, от 2015 г. Репутацията на Opel у нас принципно е висока, но най-новите Astra правят така, сякаш умишлено възнамеряват да забият последния пирон в капака на ковчега. Акумулаторът, двигателят, трансмисията и съединителят - по един или друг начин почти всеки елемент от автомобила дефектира.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Грую
    08.12.2021 17:52
    А какви автомобили имаше Германия..............тва като почнеш Трабант , Вартбург , Баркас , Ифа
  • Никола Панайотов
    08.12.2021 21:09
    Е само 3 модела от стотици произведени през годините модела дават дефекти.нищо не...Има държави които не сапроизвели нито една бездефектна кола макар да са сътворили чудото ЗАЗ .Но Хората казват Немско качество.а не сделано.та Това е Германия .
  • Ттт
    10.12.2021 13:26
    Този пасквил, ако е поредният опит да се направи скрита реклама на анти автомобила дачия, или на корейско-японските "надеждни" грозотии, искам само да отбележа, че Опел вече е PSA, а другите са просто 2-3 калпави модификации, а не цели марки автомобили.