Част от стара кола се продава за баснословните $200 000, а причината е... ВИДЕО

  • 02.02.2024 12:50 /
  • 2631 /
  • 0
Част от стара кола се продава за баснословните $200 000, а причината е... ВИДЕО

В САЩ необичаен предмет беше пуснат на търг в Julien’s – врата от Mazda Protege от края на 90-те години. Планира се да бъде продадена за около 200 000 долара, съобщава се на сайта на аукционната къща. Продавана част от корпуса на японския автомобил се явава произведение на изкуството.

Работата е там, че тази врата е част от арт инсталацията Crazy Horse (Лудият кон) на Банкси от 2013 г. Известният уличен художник е поставил своите графити върху Mazda Protege и стена в Ню Йорк.

Графитите изобразяват уплашени хора и подскачащи коне. Така Банкси описва въздушен удар над Багдад, извършен по погрешка от ВВС на САЩ през 2007 г. В резултат на него са убити двама кореспонденти на Ройтерс. Позивната на пилота на хеликоптера Apache е била Crazy Horse 18.

Според описанието на графитите има телефонен номер, който при набиране възпроизвежда аудиозапис от въздушния удар в Багдад.

Това е кемперът на годината, трансформира се от ван в дом на колела само за няколко секунди ВИДЕО

Реалната цена на продаваната врата ще разберем преди 15 февруари, когато приключва търгът. Търгът ще се проведе като част от улично арт събитие в Бевърли Хилс. Началната оферта е 25 000 долара. За справка, това е значително повече от тогавашната цена на нова Mazda Protege.

Украинските сили показаха интересна машина, поразяваща противника СНИМКИ

Няма официална информация за местоположението на останалата част от инсталацията. Според блог, посветен на Банкси, инсталацията е премахната няколко дни след появата й през 2013 г. Можете да видите как е изглеждала първоначално във видеото по-долу.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ