Cadillac InnerSpace: диван, телевизор, напитки и пълна автономност ВИДЕО

  • 12.01.2022 9:45 /
  • 4960 /
  • 0
Cadillac InnerSpace: диван, телевизор, напитки и пълна автономност ВИДЕО

Премиум марката Cadillac, влизаща в състава на корпорацията General Motors, представи на изложението CES в Лас Вегас концептуалното безпилотно купе InnerSpace, показващи какви ще станат луксозните автомобили през идните десетилетия. 

През октомври миналата година GM анонсира автопилот от ново поколение с името Ultra Cruise, който по своята функционалност няма да отстъпва пред най-модерната в момента система Full Self-Driving (FSD) на компанията Tesla и ще може да се справя с 95% от пътните сценарии. Системата Ultra Cruise ще бъде достъпна за потребителите през 2023 година в автомобилите на Cadillac, по-късно тя ще бъде внедрена и в другите модели на концерна GM. 

В рамките на изложението CES генералният директор на General Motors Мери Бара за пореден път описа отличителните способности на Ultra Cruise, а марката Cadillac показа крайната цел на развитието на подобни системи - купето InnerSpace, което няма волан и педали, тоест е автономен автомобил от пето поколение, който не изисква никакво човешко участие за управлението си. 

Концепти, подобни на InnerSpace, вече сме виждали от Rolls-Royce и Bentley, но Cadillacт предлага типичния американски стил, въплътен в разкошно купе на бъдещето. 

По своята същност InnerSpace е мобилна гостна с мек двуместен диван, пред който на разстояние от около два метра е монтиран панорамен широк екран, частично застъпен от предното стъкло. 

За да се влиза и излиза от колата удобно диванът леко се завърта към отворената врата, при това при отварянето на вратата част от тавана се повдига нагоре, за да може при сядане човек да не се сгъва, а направо да се хвърли върху меките възглавници все едно, че си е у дома. 

Под дивана се крият подвижни секции, позволяващи да се увеличи дължината на възглавниците и пътниците да си сложат краката на меки подпори. 

Под екрана има комод с възглавници, одяла и джапанки. Има и хладилник с бар с напитики. Багажникът е изцяло отделен от салона. 

Към момента техническа информация за InnerSpace няма, но с петото му ниво на автономност едва ли някой би се интересувал от тях. Само е известно, че купето ще бъде изцяло електрическо и ще бъде снабдено с гуми Goodyear със занижено ниво на шум. 

КОМЕНТИРАЙ