Брутален камион беше пуснат в продажба, разработен е за опасни ситуации СНИМКИ

  • 23.02.2024 12:50 /
  • 3168 /
  • 0
Брутален камион беше пуснат в продажба, разработен е за опасни ситуации СНИМКИ

Канадският производител на специално оборудване с подсилена бронирана защита Inkas пусна на пазара автомобил, който се конкурира с Bugatti, защото цената му е 2,9 милиона долара.

Бронираният камион със специално предназначение е разработен, за да разпръсне тълпата и „да позволи на служителите на реда да останат в безопасност, докато шофират по опасен път“.

Само „квалифицирани правоприлагащи, търговски или институционални органи“ могат да го закупят. Използването на автомобила за граждански цели е строго забранено.

Дори ако дадено лице разполага с необходимите средства, за да добави машината към колекцията си, законодателството на САЩ няма да позволи закупуването, освен ако не бъдат предоставени съответните данни.

И накрая, ако сте просто богат човек, който се готви за постапокалиптичното бъдеще, тогава не става въпрос за никакви забрани и ще е по-добре от бронирана лимузина, защото има законова вратичка - "търговски или институционални органи".

Камионът със специално предназначение има ниво на броня BR7, което означава, че може да "издържи няколко високоскоростни снаряда и осколки от детонации".

Вижте как робот евакуатор вдига и отнася неправилно паркирана кола ВИДЕО

На покрива са монтирани две оръжия с водна дюза за подаване на вода под високо налягане. Поставени са отпред и отзад, управляват се отвътре, силата на тока се регулира от оператора.

Системата от камери за видеонаблюдение е поставена от всяка страна и дава ясни изображения на секциите на монитора, включително с възможност за приближаване/уголемяване на изображения. Предната броня е с регулируема височина, което ви позволява да премествате препятствия и да разчиствате пътищата пред вас.

Въпреки големите си размери (7874 мм дължина, 2692 мм ширина и 2464 мм височина), колата Riot Control може да побере само четирима души в кабината заедно с водача - формула за сядане 2 + 2.

Производителят не посочва какво има в секциите или отделенията отзад. Поставен е 10 000-литров резервоар за вода от неръждаема стомана и има достатъчно място за други неща, но не се съобщава.

Показаха най-бруталния всъдеход Land Rover СНИМКИ

Камионът е базиран на шасито Freightliner M2106 RVC и е оборудван с 6,7-литров 6-цилиндров турбодизел Cummins. Агрегатът има мощност от 325 к.с. (242 кВт/330 к.с.) и 1355 Nm въртящ момент. Такъв потенциал е достатъчен за „лесно изтласкване на неподвижни транспортни средства от пътищата“. Мощността се предава на четири от шестте колела чрез 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Както е посочено в сайта за продажби на James Edition, цената на специалния камион е колосалните 2 701 715 евро (2 899 440 щатски долара), което го прави суперскъпа екзотика. На сайта на производителя Inkas Armored Vehicle Manufacturing са публикувани само презентационни материали без позоваване на цената на автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ