Брониран Smart - има такъв, но на кого му е нужен?

  • 11.12.2019 8:00 /
  • 1692 /
  • 0
Брониран Smart - има такъв, но на кого му е нужен?

Брониран Smart - наистина звучи странно. Защо не G-класа, защо е избран толкова необичаен проект за брониране? 

Тези коли са предназначени, на първо място, за онези, които не искат да афишират своето богатство, а това, че автомобилът е брониран, на пръв поглед, могат да разберат само специалистите. 

На пазара липсваше незабележим компактен автомобил, от които въобще не може да се очаква такова ниво на защита, обясняват от компанията Carmored, занимаваща се с бронирането на коли. 

Сред клиентите ѝ са знаменитости, бижутери, юристи, които често купуват подобни автомобили за своите деца, за да ги предпазят от отвличане или кражба на автомобила. 

Освен това, бронираните Смарт-ове успешно служат на властите във Франция, Австрия и на балканите. Те са доста популярни сред служителите на посолствата в различни страни. 

Бронираните Смарт-ове с марката Carmored с клас на защита B4 с лекота издържат изстрел от пистолет Магнум 44 - дебелината на стъклата с вътрешен поликарбонатен слой и стоманена балистична рама възлизат на 22 милиметра.  

Също изцяло е брониран и салонът, той има армирана кевларна обшивка. Акумулаторът има отделна защита против удари, на борда има системи за гасене на пожар и повикване на извънредните служби. 

Трябва да се припомни, че Смарт е кола със задно задвижване, двигателят е разположен отзад, а акумулаторът - отпред. 

Връзката с външния свят е възможна чрез "домофон", прозорците при това не трябва да се отварят. Естествено, гумите са снабдени със системата Run-Flat, която позволява автомобилът да бъде шофиран известно време, дори ако гумите са изцяло спаднали. 

Естествено, налице е опасението, че Smart Carmored с двигателя с мощност от 100 конски сили и "пълня броня" ще се придвижва доста бавно, но се оказва, че използването на леки балистични материали увеличава теглото на колата само с 118 килограма. 

Произвежданите в Германия коли струват около 45 000 евро. Ако специалната защита трябва да се слага да специален модел - в случая на Smart Brabus 15th Anniversary (ограничен тираж от само 150 бройки), то цената може да скочи два пъти. 

 

КОМЕНТИРАЙ