Британците показаха страхотен и суперстилен всъдеход ВИДЕО

  • 12.08.2021 9:50 /
  • 5259 /
  • 3
Британците показаха страхотен и суперстилен всъдеход ВИДЕО

Основаната през 1910 г. британска компания Morgan Motor се смята за една от най-консервативните автомобилни компании в света.

В продължение на 110 години тя следва вътрешнофирмените правила и не е подкрепя никакви тенденции в индустрията. Дори тази марка обаче не е могла да устои на популярността на кросоувърите и всъдеходите на пазара.

Ръководството на компанията е решило да се присъедини към световната тенденция и е представило офроуд версия на известния роудстър Plus Four.

Новият модел е с префикс CX-T и ще бъде пуснат в серия от осем екземпляра, всяка от които ще струва 170 000 лири. Клиентите ще могат да получат своите автомобили до края на годината.

Офроуд версията е базирана на най-новата модификация на роудстъра, която бе пусната през 2020 г. Основната му особеност е новата алуминиева платформа CX-Generation.

Ето как изглежда идеален всъдеход Ford за края на света СНИМКИ

В разработката на кросоувъра участие е взела и британската компания Rally Raid, която има опит в създаването на автомобили за рали Дакар. Използвайки своите знания и опит, специалистите от фирмата са помогнали за усъвършенстването на платформата и шасито. 

По-специално, инженерите са поставили регулируеми амортисьори и по-дълги рамена на окачването, за да увеличат пътния просвет от 120 на 230 мм.

Автомобилът е оборудван и с тръбна предпазна клетка, преработена изпускателна система, големи колела с високопрофилни гуми и защитна плоча на дъното на всъдехода.

Освен това новият Morgan Plus Four CX-T е получил електронен заден диференциал BMW X-Drive с индивидуален софтуер и възможност за блокиране на колелата.

Стана ясно какъв точно е всъдеходът, с който Путин бродеше из тайгата ВИДЕО

Багажното отделение е оборудвано с място за съхранение на две пълноразмерни гуми. Осигурени са и два водоустойчиви куфара Pelican за съхраняване на вещи, алуминиев сандък за инструменти Zarges и два 11-литрови контейнера за гориво Rotopax. Страничните прозорци могат да се свалят и да се съхраняват в багажника.

Салонът остава същият, но е преработен леко и са допълнени поставка за смартфон или камера, поставка за карта и голяма аптечка с USB гнезда за зареждане на джаджи. Тя включва държач за смартфон или фотоапарат, държач за карта, хладилна чанта, голям комплект за първа помощ и USB гнезда за зареждане на джаджи.

Новият Plus Four се задвижва от 2,0-литров четирицилиндров турбодвигател на BMW с мощност 255 конски сили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • К Ъ Н Ю
    12.08.2021 10:15
    Бах маааму,а аз още карам залата....
  • иван
    12.08.2021 10:21
    тоя дрънгел, ако се навре в една нива няма да излезе ..
  • dedavi
    12.08.2021 11:33
    с още по-дълга база щеше да е още по малко пригодна...келеши