"Божури" и "лалета" - ужасяващите цветя на Русия в Украйна

  • 14.02.2023 8:17 /
  • 7138 /
  • 3
"Божури" и "лалета" - ужасяващите цветя на Русия в Украйна

Само с един изстрел те са в състояние да унищожат например тренировъчен лагер на бойци или нацистка база.

Дроновете превърнаха артилерията в невероятно ефективна ударна сила. Те коригират огъня, а снарядите поразяват точно целите.

Днес, дори и остарели, изглежда, оръжията могат точно да ударят укрепленията или бронираните превозни средства на врага. A kакво има да говорим за съвременните артилерийски системи с управляеми боеприпаси.

Руската армия има на разположение например най-новата самоходна артилерийска установка (САУ) „Коалиция СВ“, но досега не са произведени толкова много от тях.

Но от това, с което разполага в повече, са самоходните оръдия 2С7 "Пион" с калибър 203 мм и самоходни минохвъргачки 2С4 "Лале" с калибър 240 мм.

Тези ужасни оръжия, които имат огромна разрушителна сила, съчетани с дронове, които дават точност при стрелба, изведнъж се превърнаха в настоящето и бъдещето на самоходната артилерия.

Самоходната минохвъргачка 2S4 Tyulpan е разработена от специалистите на завода Uraltransmash през 1971 г., а самоходното оръдие 2S7 Pion на завода Киров в Ленинград се появява през 1975 г.

Първата артилерийска система стреля на 30 км, а втората – на 50 км. Тоест те стрелят далеч отвъд хоризонта, който е на разстояние около 5 километра от човек, стоящ на равен терен.

В допълнение, масата на експлозива в снаряда Pion е два до три пъти по-голяма от тази на снарядите на НАТО 152 и 155 мм.

Съвременните технологии за производство на снаряди могат да доведат обсега на стрелба до 70-90 километра.

Това ще даде на артилерийските системи абсолютно превъзходство - нито едно оръдие не може да стреля толкова далеч досега в света.

Точността на ударите се осигурява от дронове, което ще позволи унищожаването на врага на недостъпни за него разстояния.

Предимството на артилерията е, че е невъзможно да се прихванат нейните снаряди, за разлика от ракетите и дроновете-камикадзета.

В случая с божурите и лалетата огромен плюс е фактът, че това са самоходни оръдия, които могат бързо да променят позициите си, без да попадат под ответни удари.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • читател
    14.02.2023 12:35
    Малко послъгвате за далечината и нищо не пишете за сестричката на пион-а - Малка!
  • [email protected]
    14.02.2023 14:46
    Обикновените момичета искат секс точно сега, обичат да сучат и да дават в задника. По-готино е от тиндер, проверете го сами: http://redirect.sk/kiska
  • Работническо дело
    22.02.2023 7:50
    А окраинците ядат бой до откат до полуда !