BMW зарадваха до небето собствениците на електромобили, вече няма да се ядосват за ...

  • 13.09.2022 9:03 /
  • 2077 /
  • 0
BMW зарадваха до небето собствениците на електромобили, вече няма да се ядосват за ...

BMW Group обяви, че от средата на следващата година, електромобилите на компанията ще могат да бъдат презареждани без необходимост от употребата на приложения за мобилни телефони или предварително регистрирани карти за идентификация.

Новата функционалност се нарича Multi Contract Plug&Charge и тя позволява на потребителите да разчитат на директна комуникация между зарядната станция и автомобила за стартирането и таксуването на зареждането.

От BMW Group споделят, че иновативната функция Plug & Charge ще бъде въведена в употреба именно от нея, като ще обедини като услуги публични зарядни мрежи, данните за които водачът ще трябва да въведе за последваща автоматична верификация и употреба.

Като едно от основните предимства на новата функционалност, от BMW Group посочват елиминирането на необходимост от интернет връзка за стартирането на процеса по зареждането, което е от изключително важно значение особено когато зарядната станция се намира в подземен паркинг.

BMW Group ще демонстрира Multi Contract Plug&Charge за първи път днес, по време на Intercharge Network Conference в Берлин.

КОМЕНТИРАЙ