BMW въвежда в колите си нова революционна технология (ВИДЕО)

  • 08.09.2018 12:20 /
  • 4301 /
  • 0
BMW въвежда в колите си нова революционна технология (ВИДЕО)

"Умната" електроника ще подобри комуникацията с баварските автомобили, но на хората ще им се наложи да се научат как да общуват с нея самата.

Системата Intelligent Personal Assistant (Интелигентен личен асистент) от BMW представлява разработка на собствената технология ConnectedDrive. Чрез нея много бутони и сложната навигация в менюто с настройки ще станат ненужни.

Изкуственият интелект на BMW помага на пътуващите и колата да съществуват съвместно в хармония и комфорт.

Функциите на интелигентния личен асистент могат да се управляват чрез гласови команди. Това не означава, че собствениците на BMW, ще трябва да запомнят някакъв специален машинен език - асистентът разбира както просто и ясни инструкции, така и доста произволни формулировки, отделяйки същността във фразата. Например, ако вие кажете "Ей, BMW, нещо съм изморен!", машината ще приглуши светлината в салона, ще включи релаксираща музика и функция за масаж на седалката. Системата също така може да бъде персонализирана, като й бъде дадено свое собствено име.

BMW ще започне да оборудва автомобилите си със системата Intelligent Personal Assistant от март 2019 г. Електронният помощник ще владее 23 езика. Личен асистент ще се предлага за моделите на BMW, оборудвани с новата операционна система Live Cockpit Professional (6U3) версия 7.0 и по-висока. Обхватът на функциите може да бъде разширен с помощта на Connected Package Professional. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ