BMW влоши прогнозата си за 2024 г. и има две причини за това

https://auto.blitz.bg/novini/bmw-vloshi-prognozata-si-za-2024-g-i-ima-dve-prichini-za-tova Auto.blitz.bg
BMW влоши прогнозата си за 2024 г. и има две причини за това

BMW влоши прогнозата си за 2024 г. и ето защо. В официалното прессъобщение на немската компания се казва, че първата причина, поради която няма да успее да постигне обявените по-рано показатели, е откритият дефект в интегрираните спирачни системи (IBS), поради който BMW трябваше да замрази доставките и да изтегли 1,5 милиона автомобила.

Кампанията за изтегляне и отлагането на доставките се оказаха значителни разходи за автомобилния производител. Е, втората причина за влошаването на прогнозата е отслабващото търсене на нови автомобили на един от най-големите пазари.

Що се отнася до загубите на фона на спирането на доставките и мащабната кампания за изтегляне, BMW изчислява, че през третото тримесечие на 2024 г. размерът на разходите ще бъде в деветцифрено число.

Оперативният марж ще бъде около четири процента, въпреки че според предишни оценки е бил на ниво от осем до десет процента.

Освен това на фона на обявяването на кампанията по изтеглянето акциите на компанията поевтиняха: те загубиха 8,3 процента в търговията във вторник, а от началото на 2024 г. стойността им е спаднала с 29,4 процента.

Освен това BMW отчита спад в търсенето на автомобили на един от ключовите си пазари - Китай. Също това потребителското търсене в Китай остава слабо, въпреки мерките, предприети от държавата за подкрепа и стимулиране на продажбите.

На фона на всички тези проблеми BMW очаква резултатите за 2024 г. да бъдат по-ниски, отколкото през 2023 г.

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarioX
преди 5 дни

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://use.my/testox

Откажи