BMW шокира с новина за ръчната скоростна кутия

  • 27.09.2023 7:17 /
  • 3121 /
  • 1
BMW шокира с новина за ръчната скоростна кутия

Обикновено автомобилите с ръчна скоростна кутия са по-евтини от подобни модели с автоматична скоростна кутия. Логиката е проста: автоматична скоростна кутия е по-сложна за производство, затова за кола с нея се начислява допълнителна такса.

Оказа се обаче, че BMW ще принуждава клиентите си да плащат повече, ако искат да получат своето M2 с ръчка. 

Във Великобритания доплащането за ръчна скоростна кутия е 545 паунда, в Германия - 500 евро.

Ръководителят на BMW M (Motorsport Division) Франк ван Меел обясни, че по-голямата част от автомобилите на BMW вече се предлагат изключително с автоматична скоростна кутия. Механична скоростна кутия си избират само малцина клиенти, но все пак има още такива.  

Много по-лесно е да оборудвате всички автомобили, излизащи от производствената линия, с автоматична скоростна кутия, отколкото да харчите пари за разработване на допълнителна трансмисия в името на няколко фена. Освен това сега няма смисъл от механиката: съвременните автомати работят по-бързо и са по-икономични.

От BMW обаче все пак запазват тази опция, но с уловка: "Като прищявка за вашите пари“.

Интересното е, че при Porsche не се доплаща допълнително за ръчна скоростна кутия. Въпреки това в BMW са решили да разглеждат ръчната скоростна кутия като премиум опция за ниша потребители и затова моли клиентите си да развържат кесията. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • opelmene
    27.09.2023 19:39
    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocos