BMW разкрива новия дизайн на радиаторната си решетка ВИДЕО

  • 06.09.2023 9:16 /
  • 2008 /
  • 2
BMW разкрива новия дизайн на радиаторната си решетка ВИДЕО

BMW показа решетката на концепта Vision Neue Klasse. Колата, която ще дебютира тези дни, ще бъде първото BMW с нова електрическа архитектура и външният му вид ще определи посоката на дизайна на баварските автомобили.

Кратко видео показва "ноздрите", които са два екрана с бели елементи, които наподобяват ламелите на традиционна решетка. Плавните преливания на светлина, както са замислени от художниците, трябва да имитират дишане.

Ъгловите очертания напомнят на решетката в стил на концепта i Vision Dee , който BMW представи на CES в Лас Вегас през януари, за да покаже най-новите технологии.

В центъра на Vision Neue Klasse има релефно лого на марката, което сякаш е щамповано в самия капак.

Това не е първият тийзър на концепцията. По-рано BMW публикува размазано изображение на задни светлини с подобни светлинни елементи.

Салонът ще бъде декориран лаконично: вместо гигантски дисплей, в горната част на предния панел ще бъде разположен тънък екран с най-необходимата информация.

Ръководството на BMW отбеляза, че концепцията ще бъде близка до серийните автомобили на платформата Neue Klasse.

Компанията планира да изгради шест електрически автомобила върху него, като ги пусне с разлика от две години. Първият ще бъде седан, вторият - компактен кросоувър.

Новата архитектура позволява използването на електрически двигатели с мощност до 1314 конски сили и батерии с капацитет от 75 до 150 киловатчаса. Това ще бъдат батерии от поколение Gen6, които са с 50 процента по-евтини за производство и осигуряват 30 процента по-голям обхват от по-старите батерии с подобен капацитет.

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ime
    06.09.2023 9:56
    Защо ли си мисля, че няма да бъдат с 50% по евтини батериите, а печалбата за производителя ще е с почти толкова повече.
  • хокм;лйк
    06.09.2023 11:33
    Като гледам китайците какви електромобили продават на двойно по ниска цена защо да купувам европейска кола? Няма никакъв смисъл.