BMW представи официално новата 4-Series и разкри каква ще е М-версията СНИМКИ

  • 08.06.2020 8:31 /
  • 3700 /
  • 0
BMW представи официално новата 4-Series и разкри каква ще е М-версията СНИМКИ

BMW представи официално новото BMW 4-Series. Визията на колата предизвика доста големи спорове сред феновете на марката. 

Основната промяна във външния дизайн на новото BMW 4 е в запазената марка - "ноздри" на решетката, които получават удължена вертикално форма. Прави впечатление също, че регистрационната табела на автомобила ще бъде разположена вътре в решетката.

Гигантските ноздри, които украсяват предницата на 4-ката от поколението G22, BMW анонсира ще през септември миналата година, чрез концептуалния предвестник на новата кола, редица фенове обаче все още не могат да повярват, че те са запазени на серийната кола. 

Особено странно бъбреците изглеждат в комбинацията с предната табела за регистрационния номер на колата, която ги разрязва по хоризонтала. Може би трябваше да се последва примера на Alfa Romeo, при чиито коли регистрационният номер се монтира в дясно на бронята. 

Впрочем американската версия на модела няма да има предна табела, затова янките ще могат да се насладят на новата естетика на купето в пълен размер. 

Китайците на свой ред са във възторг - за тях колкото повече фирмени атрибути, толкова по-добре. В тази връзка, естествено, доста неочакван изглежда и отказът от фирмената извивка на Хофмайстер при оформянето на задните прозорци. Сега 4-ката напомня на Infiniti Q60, но като се има предвид, че и 3-ката бе уличена в заиграване с по янските мотиви... и без срам копира някои елементи на оформлението на екстериора на Lexus IS.

Интериорът няма какво да се обсъжда: от гледна точка на шофьора, той е същият като този на 3-ката, с трудно четими цифри на виртуалния 12.3-инчовия дисплей, който занемя таблото с приборите.

Задните седалки с интегрирани подглавници намекват, че е по-добре отзад възрастни да не сядат. Също така, оценката на Euro NCAP на геометрията на въпросните подглавници едва ли ще е удовлетворителна. 

Що се отнася до техническата страна, то каросерията е с 57 мм по-ниска от 3 Series, а центърът на тежестта е спуснат с 21 мм.

За увеличаването на якостта при усукване и окачването са монтиране допълнителни подсилки. Задната ос е разширена с 23 мм. Спирачките и кормилната уредба ще получат специални настройки. Достъпни са като опции по-твърдо окачване, по-силни спирачки M Sport и самоблокиращ се заден диференциал M Sport.

Съотношението на теглото е идеално, 50:50. Теглото на автомобила е диапазона от 1525 до 1740 кг в зависимост от модификацията. Обемът на багажника – 440 л.

Двигателите са заимствани от новата Тройка. Към момента за европейската версия са обявени три модификации– 420i (184 конски сили, 300 Нм), 430i (258 конски сили, 400 Нм), M440i xDrive (374 конски сили, 500 Нм); и четири дизелови – 420d и 420d xDrive (190 конски сили, 400 Нм), 430d xDrive (286 конски сили, 650 Нм), M440d xDrive (340 конски сили, 700 Нм).

Скоростната кутия ще е само 8-степенен хидромеханичен автомат. Стартът на продажбите е планиран за 24 октомври. 

След официалния дебют на новото купе BMW 4-Series , трябва да се състои премиерата и кабриолетът от това семейство, който ще замени твърдия подвижен покрив с мек.

През 2021 г. трябва да бъде представена и версията на Gran Coupe , а по-късно ще дебютира изцяло електрическият BMW i4.

Официалната премиера на новата BMW М4 се очаква през есента, но в мрежата вече се появиха и нови шпионски снимки на мощната версия на купето от поколение G22. 

Междувременно стана ясно, че експериментът с големите ноздри (бъбреците на решетката) все още не е приключил, при новото поколение на BMW M4 те ще достигнат възможния предел по височина. За това свидетелстват и неофициални снимки на колата, разпространени в "Редит" и "Бибър пост". 

Ако обичайната четворка все пак има някакво място под ноздрите си за допълнителни въздуховоди, то Емката ноздрите са заели цялата предница. Вътре в ноздрите ще има специална ниша, в която ще седи регистрационният номер. 

Два странични въздуховода са разположени на предната броня, като се предполага, че те ще отвеждат въздух за охлаждане на спирачките. 

Засега официални данни за техническите характеристики на "М"-ката няма. По неофициални данни е известно, че М4 ще има 3-литров редови бензинов двигател, бензинов битурбо шестак S58, който дебютира на кросоувърите BMW X3 M и X4 M от последно поколение с варианти с мощност от 480 и 510 конски сили.

Базовата скоростна кутия ще е 8-степенен хидромеханичен автомат, но на някои пазари (в частност в САЩ) ще се предлага и версия с механична скоростна кутия. 

Засега не е ясно дали "М"-ката ще си запаси аналоговите прибори. 

В момента най-мощната 4-ка е M440i xDrive с мощност 374 конски сили и 500 Нм.

Известно е, че новата базова 4-ка ще е с пълно задвижване. При това предаването на мощността на предните колела ще може да бъде изключвано, за да може шофьорът да се наслаждава на дрифтове. 

Новата М3 се очаква да последва при характеристиките своя по-голям брат М4. За първи път ще има каросерия комби, защото конкурентите от Audi и Mercedes-Benz отдавна имат аналози в своята моделна гама. /auto.blitz.bg 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ