BMW има таен тунел до Мюнхен, ето за какво го използва СНИМКИ

  • 22.05.2023 8:56 /
  • 4503 /
  • 1
BMW има таен тунел до Мюнхен, ето за какво го използва СНИМКИ

Никой никога не се е оплаквал от фаровете на автомобилите BMW и всичко това e благодарение на този дълъг тестов комплекс на BMW Group.

BMW разполага с тестов център, разположен в бивш склад за части в Унтершлайсхайм, близо до Мюнхен (Германия). Нарича се Light Channel Next.

Там инженерите тестват осветителни технологии. Тунелът може да симулира различни условия и сценарии - нощ, светъл ден, излизане от тунела при ярко слънце, влизане в тунел в много светъл ден и т.н. Това е най-дългата тестова площадка на BMW Group до момента. 

Light Channel Next, който се намира в близост до Центъра за изследвания и иновации на компанията в северната част на Мюнхен, е дълъг около 132 метра и широк 22 метра.

Използва се за проверка на разработените осветителни системи на автомобилите: фарове, дневни светлини, мигачи и т.н.

За да се възпроизведат по-реалистично различни пътни сценарии, тестовият тунел има четири различни пътни настилки. Централната част е асфалтова настилка, която е шлифована по специален начин, за да остарее. Следователно повърхността има същите характеристики на отразяване на светлината като истински път.

Има и парцел с пешеходна пътека и парцел с покритие, както при паркингите.

Различни условия на осветление по всяко време на деня могат да бъдат симулирани в тунела. Това дава възможност да се тестват пътепоказателите и дневните светлини, които също трябва да се проверяват на дневна светлина.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • room26
    22.05.2023 10:14
    E, Чак пък мигачи не вярвам....