Блогъри създадоха устройство, което само почиства колата ви от сняг ВИДЕО

  • 27.12.2022 9:33 /
  • 11365 /
  • 2
Блогъри създадоха устройство, което само почиства колата ви от сняг ВИДЕО

Снеговалежите са проблем за голяма част от собствениците на автомобили, или поне тези без гаражи, които трябва буквално да изкопават колите си със собствените си ръце, при това често с помощта на импровизирани средства.

На фона на метеорологичните условия новосибирските блогъри от YouTube канала Garage 54 публикуваха ново видео, в което се опитаха да почистят каросерията на автомобила от сняг с помощта на домашна виброакустична инсталация.

За да направят това, ентусиастите се сдобиха с колянов вал и стартер, които според идеята на специалистите биха създали необходимите вибрации за почистване на  колата от сняг.

В рамките на първия етап блогърите отрязаха страните на коляновия вал и го свързаха със стартера. След това цялата тази структура бе монтирана върху импровизирана стойка.

Когато напрежението се подава към стартера, въртящият се колянов вал създава значителни вибрации. После ентусиастите са закрепили домашна система за почистване на колата от сняг на покрива на Жигули, след което капакът, покривът и багажникът на колата биват засипвани със сняг.

При първото включване на инсталацията вибрациите, излъчвани от нея, почти успяват да изхвърлят парчета сняг от каросерията на автомобила.

В същото време не беше възможно да се почисти колата до края поради дим, появил се от двигателния отсек. След като авторите на проекта решават възникналия проблем, вибрационната стойка се пуска в действие за втори път.

Колкото по-дълго се върти коляновият вал, толкова повече сняг се плъзга от каросерията на колата. Прегрят акумулатор обаче не позволява да се стигне до пълно почистване на Жигулито.

Свързвайки външен източник на захранване, ентусиастите правят трети опит. По-голямата част от вибрациите отиват в задната част на Жигули, която е изчистена от първия път. Въпреки това, значително количество сняг все още остава на предното стъкло и капака на автомобила.

Променяйки позицията на коляновия вал върху конструкцията, специалистите успяват изцяло да почистят автомобила, въпреки че почистването се оказа не чак толкова бърз процес.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Marto
    27.12.2022 12:02
    Същия ефект ще има ако я полее с бензин и запали
  • Боб
    28.12.2022 11:56
    От вибрациите скоро колата ще се разпадне....