Блогър разглоби Kia Rio X и посочи плюсовете и минусите на колата ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/blogr-razglobi-kia-rio-x-i-posoci-plyusovete-i-minusite-na-kolata-video Auto.blitz.bg
Блогър разглоби Kia Rio X и посочи плюсовете и минусите на колата ВИДЕО

Автомобилният блогър и наблюдател в YouTube-канала "Клубен сервиз" Иля Свиридов разглоби крос-хеча Kia Rio X, показвайки неговите плюсове и минуси. Своеобразното ревю е направено на топ версията на петвратката с претенциозното име Premium.  

Като ключов недостатък на Kia Rio X блогърът сочи липсата на шумоизолация - след демонтажа на салона се вижда, че повърхността на каросерията не е покрита с нищо. Друг недостатък - неравномерното поставяне на лака на вратите: задните врати са лакирано доста доволно, докато капака на багажника отвътре е лакиран едва едва. 

Липсва от завода и антикорозионната обработка на кухините на каросерията - битумното покритие е нанесено само по дъното. 

Ключово предимство на Kia Rio X обаче е това, че конструкцията на автомобила е доста проста.

Електрониката е сведена до минимум с тросове се отварят както вратите, така и вратичката на резервоара за гориво, по същия начин се активира и ръчната спирачка. 

Каросерията на крос хеча е заваряване внимателно, има добра щамповка на детайлите, окабеляването е добре направено и фиксирано. 

Под капака колата разполага с четирицилиндров двигател с обем 1.6 литра и мощност от 126 конски сили. 

Двигателят е с верига с алуминиева глава на блока и чугунени ръкави. 

Ако своевременно се сменя маслото в двигателя и автоматичната 6-степенна скоростна кутия, то може да се разчита на безпроблемна експлоатация през следващите поне 150 000 километра. 

Горещи

Коментирай