Български хиперавтомобил изуми цял свят с интериора си СНИМКИ

  • 04.10.2020 8:50 /
  • 18568 /
  • 4
Български хиперавтомобил изуми цял свят с интериора си СНИМКИ

Българският хиперавтомобил Arcanum, който е с 5000 к.с., впечатли цял свят със своя интериор. От компанията, която е базирана в село Туховища, пуснаха фотосите от вътрешната част на машината.

"Arcanum обещава да „взриви“ всички съперници с огромното си представяне", пишат специализирани медии. 

Alieno Arcanum е изцяло електрически хиперкар, който ще е с 5221 конски сили, максимална скорост от 488 км/ч и съотношение мощност/тегло до 2,64 к.с. / кг в горната си гарнитура.

Поръчки за модела се извършват от 2018 г., въпреки факта, че все още не са видяни прототипи. Досега обаче компанията пусна няколко нови интериорни снимки.

Интериорът явно е доминиран от шестоъгълници, присъстващи във всичко - от панелите на вратите до множество цифрови дисплеи, монтирани на таблото, а адаптивното LED осветление може да промени настроението с едно натискане на екрана.

Кабината разполага и с части от Aligo за предварителна подготовка от въглеродни влакна и кевлар с кожа и алкантара, както и седалки със състезателни шестточкови колани.

Arcanum е оборудван с климатик, бързо освобождаващ се волан, роботизиран педал, кормилно управление с променливо съотношение и голямо отделение за съхранение зад задните седалки.


„Тази версия на интериора на Alieno Arcanum е продължение на екстериора на автомобила. Формите се допълват взаимно и един и същ визуален език се използва и предава вътрешно, образувайки симбиоза между елементите.

Общата тема е ултрамодернизмът с някои научно-фантастични и футуристични акценти. Вдъхновението ни за интериора идва от пилотските кабини на военни бойци и научнофантастични филми като Аватар и Прометей “, казва Енчо Енчев, главният дизайнер на Alieno, отговарящ за дизайна на Arcanum.

Arcanum ще струва от 878 000 долара за базовия модел до 1,75 милиона долара за топ модела. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • а бе...
    04.10.2020 19:25
    ...вярва ли им някой на тези цървули,дето ще го правят уж?
  • a ve
    04.10.2020 21:46
    Е за това сме на това дередже в БГ. Само лаладжии, безделници и кухари. Аз вярвам, българите сме способни. Но за жалост повечето са такива като теб - скептично настроени готови да оплюят всичко и всеки. Завистливи и изпълнени с жлъч.
  • да бе
    05.10.2020 14:51
    компютърна грфика... в игрите има и по добри...а реален действаш прототип -скоро ...на кукуво лято.
  • Батарейко
    06.10.2020 3:47
    Аз ще изчакам докато докарат тезт параметри с две батерийки 18650. Толкоз.