Българин си купи най-специалното BMW на 21-ви век за 1.5 милиона лева

  • 31.01.2024 8:49 /
  • 12758 /
  • 0
Българин си купи най-специалното BMW на 21-ви век за 1.5 милиона лева

Преди броени часове в България е пристигнало едно от най-специалните BMW-та правени някога – 3.0 CSL. Това разбираме от публикация на @bulgarian_registry в Instagram, пише Факти бг.

Колата е снимана в затворен автовоз и макар да няма информация за това кой точно е собственикът, то вероятно той е познат в средите на BMW, тъй като е успял да получи квота за една от 50-те бройки за целия свят.

Припомняме, че BMW 3.0 CSL може да се похвали с 3.0-литров редови шестак с мощност от 560 конски сили. Това е най-мощният шестак поставян някога на M-автомобил, подходящ за пътя. Заедно с това, колата се отличава с брутален стайлинг и със сигурност не може да бъде объркана на пътя.

Спортното купе е базирано на М4, макар да се различава драстично в много аспекти. Предните фарове с взети от М4 CSL с характерния цвят на светлините, докато предните решетки са препратка към концепта 3.0CSL от 2015 година.

Отворите на предния капак също са вдъхновени от оригиналния модел и имат функционална роля за охлаждане на спирачките и двигателя.

Джантите са 20-цолови отпред с централна гайка и 21-цолови отзад със специален дизайн и гуми Michelin с отличителен надпис 50 на страничната част. Задната част е силно издължена с голямо крило и променени светлини, също вдъхновени от класическия модел.

КОМЕНТИРАЙ