Бивш топ дизайнер на АвтоВАЗ нарисува "Волга" на бъдещето СНИМКИ

  • 28.08.2023 9:23 /
  • 37537 /
  • 4
Бивш топ дизайнер на АвтоВАЗ нарисува "Волга" на бъдещето СНИМКИ

Бившият дизайнер на АвтоВАЗ показа Волга от 2027 година. Сега Василий Маркин работи в европейския клон на Hyundai, но преди това е работил за руски работодатели в продължение на девет години.

Той развива стила на рестилизираната Lada Granta, концепциите на спортните Vesta и XRay, както и прототипа на следващата "Niva", наречена Vision 4x4.

Василий Маркин е публикувал изображенията на новата "Волга" на страницата си в социалната мрежа "VKontakte".

Той изобразява легендата за съветско-руската автомобилна индустрия в модерен стил и в няколко стила на каросерията. В допълнение към седана има две комбита: обикновена и кръстосана версия, която се отличава с увеличен пътен просвет и бодикит, изработен от небоядисана пластмаса.

От октомври 2021 г. Маркин работи като старши екстериорен дизайнер в техническия център на Hyundai Motor Europe в Рюселсхайм, Германия.

Той дойде там направо от АвтоВАЗ, на който посвети 9 години от живота си. Маркин участва в проектите за рестайлинг на ладите "Гранта", работи по появата на концепциите на Lada Vesta Sport и XRay Sport, както и Vision 4x4.

Преди "АвтоВАЗ" Маркин е продуктов дизайнер в студио "Лебедев", а още по-рано е работил в ателието за каросерии "Карди".

Между другото, идеята за възкресяване на марката Волга се обсъжда от руските власти. Министерството на промишлеността и търговията и ръководителят на  ведомството Денис Мантуров заявиха по-рано, че ще им бъде помогнато да рестартират местната марка от технологичен партньор, който ще бъде търсен от GAZ Group.

Те планират да включат руска компания в проекта и ще бъде възможно да започнат производство, ако е необходимо, в рамките на 8-9 месеца.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • тръц
    28.08.2023 22:05
    Абе тоя Волга виждал ли е някога? Алоууууу дизайнеро !!!! - Пасати си имаме.
  • Я кажете
    29.08.2023 8:08
    Кое китайче е прерисувал от снимка
  • Валентин
    29.08.2023 18:01
    Супер
  • TaTaHKa uOTAHKa
    29.08.2023 19:34
    Като се има предвид, че руснаците и гвоздей не могат да скалъпят, без да краднат ноу-хау отнякъде, Волга, та дрънка... ;)