Бибиткаш на светофар, наказват те жестоко със скъсване на нервите ВИДЕО

  • 04.02.2020 8:46 /
  • 1253 /
  • 0
Бибиткаш на светофар, наказват те жестоко със скъсване на нервите ВИДЕО

Полицията в индийския град Мумбай е измислила нов интересен начин да се справя с водачите, които бибиткат твърде много в многобройните задръствания в огромния град – като ги кара да чакат повече.

Въвеждането на новите правила в Мумбай може да бъде наречено много повече от обоснована стъпка, защото този град се смята за един от най-шумните в света. 

Колите имат за това ключов принос. Много от шофьорите свирят по светофарите, очаквайки да светне зелено. Вероятно, на тях им се струва, че те намаляват времето за чакане по светофарите, но това въобще не е така. 

В същото време безконтролното бибиткане има доста реални негативни последствия. Експертите посочват вредното влияние на този навик на мумбайците върху здравето на местното население и дори върху екологията. 

Възстановяване на реда 

Пътната полиция в Мумбай вече е предприела мерки за борба с автомобилистите, които злоупотребяват с бибитките. Но те са се оказали недостатъчни. Вредният навик до такава степен се е вкоренил, че стражите на реда просто не успяват да смогнат да извършват пълноценен контрол. 

Именно по тази причина бе взето решение за въвеждането на автоматична система за регистрация на прекомерно високото ниво на децибели от звуковите сигнализации на колите по кръстовищата. 

За да се определи критичното ниво на шум на кръстовищата ще бъдат монтирани специални датчици за децибелите и броячи, което ще помогне новите мерки да бъдат прилагани по-ефективно. 

Новата система засича колко е силен звука около тях. Ако около светофара стане по-шумно от 85 децибела, броячът на червената светлина се рестартира. На практика това значи, че дори ако един шофьор е чакал пет минути на червено, ако той започне да бибитка, тогава ще трябва да чака още пет. 

Все още няма информация дали тази система е приложена в страната, но инициативата предизвика множество реакции в социалната мрежа Twitter, където полицията публикува предложението си, придружено с демонстративно видео и думите „Бибиткаш повече – чакаш повече!“.

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ