Berti Track Wolf от Чечня: Как вози и колко струва ВИДЕО

  • 08.12.2020 9:13 /
  • 6681 /
  • 0
Berti Track Wolf от Чечня: Как вози и колко струва ВИДЕО

Прототипът на всъдехода Berti (в перевод от чеченски- вълк) през ноември бе показан на изложението Вездеходер-2020 в Москва. А в началото на декември създателят на всъдехода, независимият конструктор Сайд-Еми Осмаев от Грозни, написа в официалния профил на компанията Berti Garage, която той оглавява, следното: 

"В най-скоро време ще започнем да произвеждаме всъдехода по поръчка за онези, които искат да си купят Берти. Направих тази техника не за хората, които искат да си купят УАЗ, Нива или поддържан Нисан Патрул, а за онези, които искат да си купят бъги или АТВ за 1 или 1.5 милиона рубли (около 25 000 лева)". 

Създателят на колата я позиционира като нов вид техника за активна почивка - с комфорта на джип, но с проходимостта на бъги. Според Сайд-Еми той се е справил със задачата по създаването на такъв автомобил по безапелационен начин: хората на изложението са оценили по достойнство джипа, както и достъпността на неговите резервни часи и лекотата, с която то се ремонтира.

Припомняме, че тестовият образец има двигател от Лада Приора с мощност от 107 конски сили, скоростната кутия пък е от Нива. 

Независимо окачване на всичките колела и редуктори и на двете оси  фактически това са доработени предни оси на Lada 4x4.

Полуоските са от Audi A6. Каросерията и рамата са оригинални, направени са от стомана. 

За създаването на джипа са били необходими осем месеца. Колата ще се прави само по поръчка, ще се оборудва въз основа на изискванията на клиента. 

КОМЕНТИРАЙ