Bentley представи най-бързия автомобил в историята на марката СНИМКИ

  • 26.08.2022 10:50 /
  • 3733 /
  • 0
Bentley представи най-бързия автомобил в историята на марката СНИМКИ

Bentley представи луксозното купе Mulliner Batur на специално събитие в Монтерей, САЩ. Автомобилът ще се предлага в ограничена серия от 18 бройки на цена от 1,95 млн. долара всяка.

Въпреки че това е най-скъпият модел в историята на британската марка, всички екземпляри са разпродадени предварително. Тази висока цена се дължи на факта, че производителят е приложил много нови идеи в автомобила.

Освен това са използвани редки дървесни фурнири и 18-каратово злато. Автомоблиът се сглобява ръчно.

Mulliner Batur е базиран на шасито на Continental GT и бележи нова посока в дизайна на Bentley. Купето се отличава с ъглова каросерия с подчертана линия на раменете, преработена радиаторна решетка, наклонен капак и минималистични LED фарове.

Другите характеристики включват прибиращ се спойлер, заден дифузьор от въглеродни влакна, аеродинамични странични прагове и специални 22-инчови джанти.

Зрелищно ВИДЕО: Нови и мощни Aston Martin и Bentley бяха сравнени в бясна драг гонка

Под капака на луксозния автомобил е монтиран 6,0-литров двигател W12 с две турбини, който генерира мощност от 740 к.с. и въртящ момент от 1000 Nm.

Тези показатели са постигнати благодарение на използването на нов въздухоуловител, преработен турбокомпресор, мощни междинни охладители и титаниева изпускателна система.

Скъпа катастрофа: Bentley и ВАЗ се сблъскаха на пътя ВИДЕО

Двигателят е съчетан с осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител и система за задвижване на всички колела. Ускорението от 0 до 100 отнема 3,5 секунди, а максималната скорост е 335 км/ч. Доставките за собствениците ще започнат през 2023 г.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ