Бъдещият "Москвич 6" е забелязан в Русия ВИДЕО

  • 28.06.2023 8:48 /
  • 12193 /
  • 3
Бъдещият "Москвич 6" е забелязан в Русия ВИДЕО

В Русия заснеха лифтбек Сехол, който може да се превърне в новия "Москвич". Порталът Chinese Cars публикува снимка и видео, показващи транспортирането на два модела на китайската марка Sehol (част от JAC): кросоувърът Sehol X6 и лифтбекът Sehol Yao.

Очаква се последният да стане новият "Москвич 6". Производството му ще започне през юли или август. Кросоувърът Sehol X6 също преди това се появи в демонстрационните слайдове на "Москвич" като бъдеща новост.

"Китайски автомобили" смятат,  че автомобилният завод "Москвич" е най-вероятният получател на двата автомобила "Сехол", видени на Московския околовръстен път.

Порталът се позовава на думите на ръководителя на КамАЗ Сергей Когогин, който наскоро обяви появата на два нови модела на "Москвич" - просто кросоувър и лифтбек. Нещо повече, Сехол Яо вече е демонстриран пред кмета на Москва Сергей Собянин с емблемите на Москвич 6.

В Китай Yao, известен още като JAC A5 Plus, е оборудван с 1,5-литров бензинов двигател със 150 конски сили и шестстепенен "робот".

Що се отнася до кросоувъра Sehol X6, той вероятно ще се казва "Москвич 5". Този модел се продава в Китай с еднолитров двигател и роботизирана скоростна кутия.

Има информация за друг модел на "Москвич", който според слуховете може да се появи на руския пазар под индекс 2.

В края на май президентът на Татарстан Рустам Миниханов публикува видео в своя канал Telegram с краш тест на определен кросоувър в завода на JAC в Китай и нарече този автомобил "нашият Москвич".

По-късно се оказа, че видеото е заснело JAC JS3, който е оборудван с 1.5-литров "атмосферник" с мощност 116 конски сили. Дали JAC JS3 действително ще се продава под руската марка, все още не е известно.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • auto
    28.06.2023 11:34
    Чувам, че на "Мототехника" записват за новия Москвич и има опашка. Закъснялите след 5 години чак ще им излезе реда...
  • Много
    28.06.2023 18:26
    жалка картинка, взимаш китайче, слагаш му емблемка...и готово....
  • карт
    29.06.2023 0:16
    А преди това в Китай една година под марката JAC