Бъдещето дойде: Вече можете да си поръчате летящ автомобил! (СНИМКИ)

  • 20.10.2018 11:20 /
  • 11851 /
  • 0
Бъдещето дойде: Вече можете да си поръчате летящ автомобил! (СНИМКИ)

Скоро не само Джеймс Бонд или някой от героите на Marvel ще могат да се издигат в небето със своя автомобил, почти всеки в реалния живот ще може да направи това.

Terrafugia обяви началото на приемането на поръчки за летящия автомобил Transition, съобщава Autonews Europe. Компанията бе финансово подкрепа от Zhejiang Geely Holding Group (производител на автомобилите Geely).

Terrafugia Transition бе показан за първи път през 2010 г., но компанията не успя да излезе самостоятелно на пазара и това се случи едва след като Geely придоби компанията Terrafugia през миналата година. Интересното е, че самата компания Terrafugia се явява китайска, но е основана в САЩ. Сега производителят заявява, че започва да доставя автомобили още през 2019 г.

Цената на летящата машина не беше назована, но по време на дебюта си преди десет години автомобилът се оценяваше на около $ 279 хиляди. Машината ще може както да лети, така и да се движи по нормалните пътища.

В режим на полет Terrafugia Transition работи с обикновен автомобилен бензин и може да лети със скорост до 160 км / ч на разстояние до 643 километра.

Трансформацията от самолет до автомобил отнема по-малко от минута. Скоростните характеристики на пътя все още са неясни, но от Terrafugia заявяват, че машината ще може да се движи по магистрали. /auto.blitz.bg

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ