Бате, бате: Роден блогър се качи на УАЗ-ка и се хвана за главата ВИДЕО

 • 15.03.2021 16:44 /
 • 10797 /
 • 4
Бате, бате: Роден блогър се качи на УАЗ-ка и се хвана за главата ВИДЕО

На УАЗ-ката в Русия викат козел. Защо? Защото колата обича, като животното, да се катери нависоко. 

Улиановският автомобилен завод произвежда джипките от 1941 година. До 1971 година обаче колата е била само с военно предназначение. 

Прави се в държави като Русия, Германия, Куба, Азербайджан, Виетнам Саудитска Арабия и в още около 50 страни. В България пък умеем да им правим уникален тунинг на тези техники. 

За какво да внимаваме, когато ще си взимаме УАЗ Хънтър? 

Това ще разкаже Миро, най-големия специалист по уазките. "Няма човек, който да не се е докосвал до руската техника и да не е впечатлен. Онези, които са разочаровани от комунизма, си мислят, че това е старата техника , която се чупеше. Но те промениха всичко - мотор, раздатка, пружини, двигател", обяснява Миро. 

Сега има по-голям просвет, има комфорт, като на автомобил. 

При една нормална поддръжка, както е изработена, тя не може да задържа кал и луга, лесно се мие и всичко се оттича. Гнилите уазки никой не ги е мил 40 години, всеки товари дърва отзад и кара, обяснява още Мартин. Ресори отзад никога не съм чупил, дори когато съм товарил тон тухли отзад. Раздатката пък е изключително просто устроена. Колата е устроена така, където и да си да можеш да я ремонтираш с два обли камъка. 

Спирачната пък система е изключително ефективна и джипката спира като модерен лек автомобил. 

Агрегатът е 2.7 инжекцион с 16 винтила. Изключителнпо здрав мотор. За да се счупи трябва да го караш без масло всеки ден. Всичко работи много прецизно. Дори и да "си топнеш пъпа" в реката, както се казва. 

Ако пък се сложи и газов инжекцион, с тази кола може да се отиде и в Швейцария и еконормите няма да пречат оригиналната верига аз двигателя е двойна и струва само 36 лева. Огледалата и мигачите са на безбожно ниски цени.

Колата се кара като абсолютно лек автомобил, но на човек не му пука какво ще се счупи. То първи не се счупи, а резервните части са просто адски евтини. Ако се натисне газта на макс, колата ускорява до около 140 километра в час по магистралата. А ако говорим за офриуд, то калта за Уаза, е като водата за водолаза.

За да научите повече за руската машина, която минава отвсякъде и вози като западен седан, гледайте видеото. . 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • путьо
  15.03.2021 20:48
  пълен боклук
 • Хах
  16.03.2021 9:22
  Бате бате тва е от преди една година сега ли се сетихте да го качите
 • Майския
  16.03.2021 11:11
  Руски боклук, всичко руско е Боклук!
 • ГАЗ69
  17.03.2021 8:33
  Истината е в ГАЗ69, другите не са читави