България вече може да се хвали: Имаме си първия CyberTruck на Илон Мъск ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/balgariya-veche-mozhe-da-se-hvali-imame-si-parviya-cybertruck-na-ilon-mask-video Auto.blitz.bg
България вече може да се хвали: Имаме си първия CyberTruck на Илон Мъск ВИДЕО

Първият CyberTruck вече пристигна в Българя, съобщиха наблюдателни шофьори. Цената на CyberTruck електрическият пикап на Илон Мъск е около 80 хиляди долара в САЩ. 

По-рано стана известно за обява за Tesla Cybertruck, който се продава в най-големия сайт за автомобили в България. Сега, очевидно, някой е разтворил широко портфейла и си е купил нова играчка. 

За момента няма информация за това, кой е собственик на впечатляващия електромобил, но е факт, че първият лъскав пикап на ток вече е на територията на страната ни.

За пристигането на пикапа стана ясно от кадри на Streetmotionbg в Tik Tok. Съдейки по тях, можем да се предположи, че доставката е осъществена във Варна.

От кадрите се вижда, че пикапът е с американски номера и не е ясно дали и как ще бъде регистриран у нас, тъй като пикапът не отговаря на европейските стандарти след излизането си от завода в САЩ.

@streetmotionbg Cybertruck in Varna #cybertruck #teslacybertruck #fyp #foryou ♬ original sound - Street Motion

След появата на кадрите със CyberTruck в мрежата неминуемо заваляха и коментари: 

Как е? Върви ли? Защото, като гледам не ги карат много!Готина кола, обаче нали не отговаряше на европейските норми? Време беше, Варна се задъхва от боклуци, има нужда от нови камиони за сметосъбиране. Дялана с теслата

Tesla Cybertruck е електрически пикап, произвеждан от Tesla, Inc. от 2023 г.  Представен като концептуално превозно средство през ноември 2019 г., той има дизайн на каросерията, напомнящ нискополигонално моделиране, състоящ се от плоски панели от неръждаема стоманена ламарина .

Първоначално Tesla планира да произведе автомобила в края на 2021 г., но след много забавяния, той влезе в производство в средата на 2023 г. и за първи път беше доставен на клиенти през ноември.

Предлагат се три модела: тримоторно задвижване на всички колела (AWD) "Cyberbeast", модел с двоен мотор AWD и модел със задно задвижване (RWD), с оценки на EPA за пробег от 250–340 мили (400– 550 км), в зависимост от модела.

През декември 2023 г. Cybertruck беше наличен само в Северна Америка .

Идеите на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за пикап бяха заявени за първи път публично през 2012 г. и 2013 г., предвиждайки изграждането на „супер камион Tesla с луд въртящ момент, динамично въздушно окачване и завиване, сякаш колата е на релси“.

В началото на 2014 г. Мъск прогнозира 4-5 години преди да може да започне работата по продукта, след което в интервю за CNN през 2014 г. Мъск заяви, че пикапът Tesla ще бъде еквивалент на Ford F-150 . 

В средата на 2016 г. схемата за потребителски пикап беше включена в част 2 на генералния план на Tesla. Мъск предположи, че едно и също шаси може да се използва за ван и пикап.

През 2017 г. Мъск показа снимката на „пикап, който може да превозва пикап“, показан на официалното представяне на Tesla Semi и Roadster.

През март 2019 г., след пускането на пазара на Tesla Model Y , Мъск разпространи изображение на превозно средство, описано като притежаващо стил киберпънк или Blade Runner , с форма, наподобяваща футуристичен бронетранспортьор.

Говореше се, че ще бъде кръстен Model B.  На 6 ноември 2019 г. Tesla подаде заявка за търговска марка на „Cybrtrk“, която беше предоставена от Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати , но по-късно беше изоставена на 10 август 2020 г.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarkoX
преди 1 седмица

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк:----- https://use.my/estoy

Откажи