Бъдещето на колите няма да е толкова електрифицирано, колкото се смята

https://auto.blitz.bg/novini/badeshteto-na-kolite-nyama-da-e-tolkova-elektrificirano-kolkoto-se-smyata Auto.blitz.bg
Бъдещето на колите няма да е толкова електрифицирано, колкото се смята

Почти всяка прогноза за бъдещето на транспорта се фокусира върху електрификацията – идеята, че електрическите превозни средства ще превземат пътищата, измествайки двигателя с вътрешно горене и превръщайки го в история.

Както пише ресурсът OilPrice, не всички са съгласни с това, включително Renault, китайският Geely и от миналия месец Saudi Aramco.

Тези три основни играчи инвестират в компания, която разработва технология за задвижване на превозни средства с двигатели с вътрешно горене, базирана на нови принципи и технологии.

Така че бъдещето на човечеството може да не е толкова електрическо, колкото се смята сега.

Newcomer Horse Powertrain се появи в края на май като 50-50 съвместно предприятие между Renault и Geely. По това време главният изпълнителен директор на Renault каза, че компанията ще се стреми да стане лидер в "двигатели с ултраниски емисии с вътрешно горене и висока горивна ефективност". хибридни технологии"

Следователно декарбонизацията остава основен приоритет. Renault и Geely обаче избират алтернативен начин за постигането му - чрез горивна ефективност и други технологични постижения в областта на вътрешното горене, а не чрез пълна електрификация.

Не е изненадващо, че саудитският гигант Aramco се присъединява към партията ЕС-Китай, особено в светлината на скорошните отрицателни резултати от любимия му Lucid Motors.

Цената на акциите на производителя на луксозни електрически автомобили падна от над 50 долара на акция до по-малко от 9 долара за три години и компанията не изпълни собствената си цел за доставки за първата половина на тази година.

Вярно е, че ръководството наскоро се похвали с рекордни доставки - 2394 коли бяха изпратени до клиентите, което е много малко в сравнение с други доставчици.

Саудитският петролен гигант обича да пръска яйцата си в няколко кошници и изглежда секторът с двигатели с вътрешно горене все още е доста популярен, твърдят експерти.

Горещи

Коментирай