Автомобилни журналистки казаха как трябва да изглежда идеалната кола

  • 18.02.2021 22:40 /
  • 568 /
  • 0
Автомобилни журналистки казаха как трябва да изглежда идеалната кола

Приятно е да се смята, че автомобилите са мъжка страст, като в тях се цени най-много мощността под капака. Но с всяка изминала година по пътищата се появяват все повече жени зад волана. 

И резонно възниква въпроса: какъв, според тях, трябва да е идеалният автомобил? 

Журналисти проведоха проучване и изясниха кои характеристики на колата най-много са ценени от представителките на нения пол.

По какви критерии са избирани колите, вие ще разберете по-надолу. 

Международно жури

В него са влезли 48 души от 38 страни по света. През 2021 година те са проучили пазара и са провели гласуване, съставяйки образа на идеалния автомобил според изискванията на жените. 

Положена е колосална работа, защото в нашни дни конкуренцията между производителите и различните модели е изключително жестока. 

Премията на международното жури World Women’s Car (Женска кола на годината) е учредена от новозеландката Санди Майер още през далечната 2009 година. Нейната цел е да се намерят автомобили, които най-добре подхождат на жените въз основа на определени критерии. 

В крайна сметка победителят получава и наградата. 

Какви критерии участват в избора?

Важно е да се разбира, че женските автомобили като такива не съществуват. Подборът се осъществяват въз основа на най-важните критерии за представителките на слабия пол. 

Към тях се отнасят следните: цена, ниво на безопасност, форма на каросерията, управление, въздействие върху околната среда. 

Именно тези показатели са ключови, защото жените най-често превозват в колата си своите деца, доста по-често от мъжете. 

Затова представителките на нежния пол се замислят повече за практичността, надеждността и безопасността. 

Дизайнът, динамичните характеристики, разхода на гориво и възожностите за включване на електронни устройства остават на заден план. 

Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на 8 март. Най-важното обаче е зад волана на дамите да им е удобно. Само и само тогава те ще се чувстват комфортно. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ