Автомобилни суеверия: От какво се страхуват шофьорите в Китай

  • 19.06.2023 7:08 /
  • 2678 /
  • 1
Автомобилни суеверия: От какво се страхуват шофьорите в Китай

Ако си измиете колата, то задължително чакайте да завали дъжд, а ако искате да продадете автомобила си, то тогава задължително не го казвайте до него, защото, той със сигурност ще се развали - много суеверни шофьори вярват в това.

Китайските собственици на автомобили също вярват в много поличби и суеверия.

Ето няколко от тях:

- Китайците вярват, че колата има свой собствен "дух", така че с нея трябва да се борави внимателно, да ѝ се говори, да се поддържа с грижа за нея. В противен случай този дух може да се ядоса и да доведе до повреди.

- В Китай се смята, че числата 6 и 8 в регистрационния номер носят късмет и предпазват от инциденти.

- За да предпазят колата възможно най-много, китайските шофьори завързват червена панделка на колелото, която е предназначена да изплаши злите духове.

- Китайците вярват, че ако колата претърпи катастрофа, тя трябва да бъде продадена веднага, тъй като привлича лош късмет и не може да се избегне повторна катастрофа.

- В Китай е широко разпространено мнението, че кучешката урина може да ускори стареенето на гумата или дори да причини експлозия на колелото. За да се предпазят от тази "ужасна опасност", много шофьори покриват колелата си с шперплат или картон, след като си паркират колата.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    19.06.2023 14:33
    покриват гумите за да не стареят от слънцето