Автомобилите на китайските милионери ВИДЕО

  • 07.12.2023 10:33 /
  • 4176 /
  • 0
Автомобилите на китайските милионери ВИДЕО

Малко по малко в Европа се запознаваме с премиум марките от Поднебесната империя - например, сред тях е марката Hongqi, която освен всичко друго произвежда лимузини за самия Си Дзинпин.

След това има Zeekr, Li Auto, Avatr и др. Но какво карат самите местни богаташи, които плуват в морета от пари?

Успяхме да разгледаме един от тези гаражи точно в Китай и да се уверим, че там няма Hongqi. Местните богаташи са отишли по-далеч и просто изграждат автомобилни проекти директно за себе си, понякога проектирайки каросерията на колата буквално от нулата, сякаш е концептуален автомобил за автомобилно шоу.

Затова сега може да говорим за уникална Tesla Model Y с повдигнато окачване, което не се страхува дори от пустинни дюни.

В същото време, нека да разгледаме ВИП кабинета, базиран на GMC Savana - те бяха популярни в Европа в началото на хилядолетието, но в Поднебесната империя те изведнъж са търсени сега.

И за десерт, нека се запознаем с персонализиран миниван, който се прави от китайците от нулата по техен вкус, за да не се поръчва някакъв банален модел от фабриката.

И всичко изглежда, така да се каже... Необичайно!

Между другото, за да сте в крак с китайските тенденции, веднага проверете новостите на автомобилното изложение в Гуанджоу - няма такова разнообразие от нови марки и модели дори на изложенията в Женева. 

Естествено, не трябва да се забравя и влечението на китайците към европейските премиум автомобили. 

КОМЕНТИРАЙ