Автомобилите, които най-бързо губят от цената си

  • 03.10.2020 9:50 /
  • 3036 /
  • 0
Автомобилите, които най-бързо губят от цената си

Загубата в цената, достигаща средно 29,3% за три години, е основният елемент в разходите на собственик на автомобил. След проведено проучване от експерти бха назовани и автомобилите, които най-бързо губят стойността си.

Оказа се, че най-нерентабилните за препродажба са компактните кросоувъри (губят средно 34% от стойността си), както и автомобилите от класове C (31,8%) и D (31,6%). Следват автомобилите от клас B и кросоувърите от среден размер, губейки съответно 27,9% и 21,3%.
 



„Компактни кросоувъри“ в случая са назовани - Hyundai Creta, Renault Duster, Volkswagen Tiguan и Nissan Qashqai, а под средните - Skoda Kodiaq и KIA Sorento.

B-сегментът е представен от LADA Granta, KIA Rio и Hyundai Solaris. От С-класа - Hyundai Elantra, KIA Ceed и Skoda Rapid, а от средните седани (D-клас) - Toyota Camry, KIA Optima и Hyundai Sonata.

Сред основните фактори, влияещи върху загубата на стойност за всеки конкретен модел, експертите посочиха неговата популярност и „свежест“, т.е. период на престой на пазара. Например Hyundai Creta и Skoda Kodiaq навлязоха на пазара скоро и в същото време все още се търсят добре както на първичния, така и на вторичния пазар. Съответно те губят в цената само 5% годишно.

 

КОМЕНТИРАЙ