Автомобилен експерт назова основната грешка при закупуване на кола

  • 05.03.2024 9:36 /
  • 9068 /
  • 0
Автомобилен експерт назова основната грешка при закупуване на кола

Купуването на кола може да бъде стресиращо, особено когато преговаряте с опитен купувач, въоръжен с триковете на занаята. В крайна сметка той знае точно как да вдигне цената дори на много стара кола.

Но всеки трик може да бъде заобиколен, ако избягвате да правите често срещаните грешки. В скорошен епизод на подкаста на Tosh Show комикът Даниел Тош интервюира Марти Винер, пенсиониран автомобилен брокер, прекарал 46 години на автомобилния пазар.

От всички грешки, които правят купувачите на автомобили, каза Винер, една се откроява над останалите.

„Никога не трябва да казвате колко сте готови да платите“, каза експертът. Според него хората често идват при продавача и веднага му казват колко пари са готови да дадат - това е грешно.

Винер подчерта, че правилната стратегия не е да разкриете бюджета си на продавача, а да извлечете от продавача реалната цена, за която той е готов да даде колата.

Експертът също така препоръчва първо да проучите всички предложения на пазара, които ви подхождат, и едва след това да започнете преговори за закупуване на конкретен автомобил. Винер подчерта, че първата „добра сделка“, на която се натъкнете, всъщност може да не е най-умното финансово решение.

Специалистът също така съветва да не се съгласявате с допълнителни „изгодни“ предложения, които продавачът може да добави, за да запази и да не намали цената по време на търга - зимни гуми, комплект инструменти, доставка на масло. В повечето случаи ще бъде по-евтино да закупите това отделно, като използвате парите, спестени при закупуването на самата кола.

Друг съвет за автомобилистите

USB адаптер може да навреди на вашата машина. Евтините адаптери могат дори да се запалят, докато водачът седи зад волана. Автомеханиците съветват внимателно да се подходите към покупката на такъв аксесоар. 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ