Автомобил спаси живота на израелец при атаката на Хамас, ето какво се е случило ВИДЕО

  • 19.10.2023 9:50 /
  • 9151 /
  • 2
Автомобил спаси живота на израелец при атаката на Хамас, ето какво се е случило ВИДЕО

Електрически автомобил Tesla Model 3 е демонстрирал завидни възможности за оживяване по време на атаката на Хамас срещу Израел. Колата е издържала на масиран обстрел, като е продължила да се движи и е откарала ранения собственик в болница, съобщава Walla.

Собственикът на Tesla Model 3 живее в кибуца Мефалсим. След терористичното нахлуване той получава сигнал за опасност и тръгнал с електрическия автомобил до указаното безопасно място за събиране на жителите.

На пътя пред колата изскочил пикап с терористи от Хамас. Те са открили огън по електромобила с автомати "Калашников" и тежка картечница от разстояние 10 метра.

Екстремистите смятали, че пред тях има обикновена бензинова кола, затова се опитали да извадят от строя двигателя, както и да подпалят резервоара.

„Те не разбраха, че е електромобил затова стреляха в предната част, надявайки се да улучат несъществуващия двигател, и отзад, опитвайки се да подпалят резервоара за гориво, който колата няма. Спукаха ми гумите с изстрелите. Натиснах газта и те започнаха да ме преследват", разказва собственикът на Tesla.

Експерти сравниха разходите за електромобила Tesla Model 3 и хибрида Honda Accord

Израелецът притежава топ версия на Tesla Model 3 Performance със задвижване на всички колела и с два мотора (по един на ос) с обща мощност 450 к.с.. Затова, въпреки че гумите на седана са били пробити, той успял да се откъсне от екстремистите с пикап.

Електрическата кола Tesla Model 3 се движела със скорост 170-180 км/ч със спукани гуми, но успяла да измине 23 км и да откара собственика си до болница в Ашкелон, както и да предаде данни за геолокация на жена му.

Израелецът е бил ранен в крака, ръката и главата, като също така е получил множество рани от осколки. Сега вече няма опасност за живота му.

В електрическия автомобил Tesla Model 3 са преброени около сто попадения от куршуми. Трябва да се отбележи, че предните му стъкла са издържали, въпреки че са били пробити от куршуми.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vessk
    19.10.2023 16:18
    Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване----> https://mub.me/medik
  • pora
    20.10.2023 9:51
    ei blitzt sprete da me karate da wi 4eta prosta[kitę reklama da sum si manel softuera konto gi blokira za jalos wa[iq huawec atila E ne wuzmogno da bude blokiran toi raboti za was