Aвтоексперт разкри тайната как да намалим цената при покупка на употребяван автомобил

  • 20.12.2023 7:04 /
  • 36367 /
  • 3
Aвтоексперт разкри тайната как да намалим цената при покупка на употребяван автомобил

Автоексперт е намерил начин, при който можете да намалите цената при закупуване на автомобил на вторичния пазар. Рискът от закупуване на автомобил със скрити дефекти от официален дилър, специализиран в продажбата на употребявани автомобили, е значително по-нисък, отколкото от частни продавачи. Това каза автомобилният експерт. 

Обсъждайки начини за намаляване на цената на кола, която харесвате на вторичния пазар, експертът подчерта, че не трябва да преговаряте с продавача за цената на колата по телефона.

„Преди да договорите отстъпка, трябва внимателно да огледате колата. По-специално, сравнете показанията на одометъра с реалното ниво на износване не само на компоненти и възли, но и на такива неочевидни части като тапицерията на седалките и лоста на скоростната кутия и други елементи на интериора“, обяснява експертът.

Той обръща внимание на факта, че обикновено само прекупвачите свалят цената, без първо да огледат колата, защото с въпросите си може да отблъснат продавача.

Преди да инспектирате автомобила, трябва да проверите колата „дали е чиста“ от правна гледна точка и техническото ѝ състояние, като използвате съответните услуги в Интернет.

Още по време на процеса на проверка можете да зададете на продавача всички въпроси, които ви интересуват, като насочите вниманието му към дори незначителни щети и по този начин се опитайте да „свалите“ цената.

Практически е невъзможно да се намали цената на силно търсените автомобили, тъй като те са в добро състояние, имат малък пробег и са в голямо търсене на пазара.

Ето защо е по-добре да изберете автомобил на официални сайтове на дилъри, където рискът от закупуване на автомобил със скрити дефекти е сведен до минимум.

Търговецът на автомобили цени репутацията си, така че е малко вероятно да поеме рискове за няколкостотин лева, смята експертът. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Димас
    20.12.2023 13:38
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio
  • Тази
    20.12.2023 19:20
    Статия за България ли е писана? Май само копи и пасте отнякъде. Не се налага да пояснявам защо мисля така. Надявам се.
  • Тотал
    22.12.2023 15:51
    Супер малоумна статия...